Asunnot ja kiinteistöt

Inderes: Kiinteistöyhtiöissä ei enää merkittävää aliarvostusta

Suomalaisten kiinteistösijoitusyhtiöiden arvostustaso alkaa lähennellä jo pitkän aikavälin keskiarvoa, minkä vuoksi analyysitalo Inderes ei näe Spondassa ja Tecnopoliksessa enää merkittävää nousupotentiaalia. Cityconin tilanne on kuitenkin hieman erilainen.

Kiinteistösijoitusyhtiöiden arvostustasoa mitataan yleisesti suhteuttamalla niiden hinta nettovarallisuuteen, jolloin nettovarallisuus lasketaan vähentämällä kiinteistöjen markkina-arvosta yhtiön velat. Hinta suhteessa nettovarallisuuteen on kiinteistöyhtiöiden kohdalla yleisemmin käytetty arvostusmittari kuin esimerkiksi P/E-luku.

Akateemisten tutkimusten perusteella eurooppalaisten kiinteistösijoitusyhtiöiden pitkän aikavälin keskiarvo arvostustasolle on noin 20 prosentin alennus nettovarallisuudesta, kertoo Inderes Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderesin mukaan suomalaisten listattujen kiinteistösijoitusyhtiöiden Spondan, Cityconin ja Technopoliksen arvostustasot ovat nousseet voimakkaasti vuoden 2012 kesän pohjilta. Arvostustasot ovat edelleen pitkän aikavälin keskiarvon alapuolella, mutta merkittävin aliarvostus on jo korjaantunut, Inderes tähdentää.

”Cityconin, Spondan ja Technopoliksen European Public Real Estate Associationin (EPRA:n) P/NAV -alennus oli kesäkuussa 2012 34-40 % osakekohtaisesta nettovarallisuudesta (NAV). Eilisillä päätöskursseilla mitattuna alennus on enää 24-28 %”, Inderes toteaa aamukatsauksessa.

Spondan hinnan alennus suhteessa nettovarallisuuteen oli 24 prosenttia, Cityconin ja Technopoliksen 28 prosenttia.

Cityconissa Inderes näkee silti vielä kasvuvaraa, johtuen yhtiön tuottojen painottumisesta aiempaa enemmän Ruotsiin. Ruotsalaiset kiinteistösijoitusyhtiöt ovat arvostettu selvästi suomalaisia verrokkeja korkeammin, minkä vuoksi Cityconin osakkeessa on vielä nousuvaraa.

Cityconin Kista Gallerian kaupan jälkeen yhtiön nettovuokratuotoista noin 40 % tulee Ruotsista, kun vastaava osuus oli aikaisemmin 24 %, Inderes toteaa.

Inderes ei ole Citycon-näkemyksensä kanssa yksin. Financial Timesin tietokannan mukaan 13 analyytikosta 8 antaa Cityconille edelleen osta- tai lisää-suosituksen. Loputkin analyytikoista antavat pidä-suosituksen.

1 kommentti
Avatar
Kauko 9.3.2013
| |
Näistä kiinteistöyhtiöistä Citycon näyttää todellakin olevan analyytikoiden suosikki. Spondassa on kuitenkin se hyvä puoli että sen liikevaihdosta merkittävä osa tulee vakaista vuokratuotoista pääkaupunkiseudulta. Citycon on käsittääkseni enemmän keskittynyt kauppakeskuksiin, ja siksi se on riskisempi.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös