Yritysuutiset

Cramo painui tappiolle

Konevuokraaja Cramon tulos oli odotuksiin nähden pettymys. Yhtiön osakekohtainen tulos painui ensimmäisellä kvartaalilla pakkaselle. Euroopan talouskriisi heijastuu yhtiön liiketoimintaan.

Cramon liikevaihto supistui vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä 7,2 prosenttia viime vuoden ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna ja oli vajaat 149 miljoonaa euroa. Paikallisissa valuutoissa liikevaihto supistui 9,3 prosenttia.

Liikevaihdon muutos ilman myytyjä toimintoja ja Venäjän uudelleenjärjestelyä oli -5,3 prosenttia. ”Liikevaihdon kehitys ei täyttänyt odotuksiamme. Vaikka liikevaihdon kehitys vaihtelee maittain, 7,2 prosentin liikevaihdon lasku asettaa paineita organisaatiolle. Tämän vuoksi johto käynnisti ohjelman, jotta kustannusrakenteemme vastaisi paremmin markkinaolosuhteita”, Cramon toimitusjohtaja Vesa Koivula kertoo.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että pitkään jatkunut heikko taloustilanne Euroopassa on vaikuttanut rakentamiseen ja vuokrauspalveluiden kysyntään useissa Cramon toimintamaissa. Liikevaihtoa pienensivät myös pitkittyneet talviolosuhteet, mikä siirsi useita rakentamisen aloituksia.

Myös yhtiön kannattavuus laski viime vuoteen verrattuna. Vertailukelpoinen liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä oli 6,9 miljoonaa euroa (viime vuonna 8,4 milj. euroa) eli 4,7 (5,2) prosenttia liikevaihdosta.

Osakekohtainen tulos painui tappiolle -0,04 euroa osakkeelta. Cramon tulos oli pettymys siitä huolimatta että odotukset oli jo painettu melko alhaisiksi. Thompson Reutersin tietokannan mukaan analyytikot odottivat Cramolta 0,02 euron osakekohtaista tulosta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä, mikä oli selvästi viime vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen toteumaa alhaisempi. Tosin ennusteiden hajonta oli suuri, vaihdellen 0 euron ja 0,08 euron osakekohtaisen tuloksen välillä.

Cramon näkee lähitulevaisuuden sumuisena. ”Taloudellinen epävarmuus Euroopassa jatkuu. Sekä uudisrakentamisen että teollisuuden investointipäätöksiä siirretään myöhempään ajankohtaan. Markkinakohtaiset erot ovat kuitenkin suuret”, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Kone- ja laitevuokrauksen markkinat ovat Cramon haastavat erityisesti alkuvuonna, mutta taloustilanteen Cramon päämarkkinoilla yhtiö arvioi paranevan loppuvuodesta.

Cramo pitää kuitenkin tehostamistoimista johtuen ohjeistuksen ennallaan. ”Vuonna 2013 jo toteutetut ja käynnissä olevat tehostamistoimet johtavat todennäköisesti EBITA-marginaaliprosentin paranemiseen edelliseen vuoteen verrattuna”, Cramo kertoo.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös