Osakeanalyysit

Inderes nostaa Nokian tavoitehintaa

Analyysitalo inderes nostaa Nokian tavoitehinnan aiemmasta 2,7 eurosta 3 euroon. Syynä tavoitehinnan nostoon on NSN:n iso osa yhtiön arvosta.

Inderes näkee Nokian tilanteen kaksijakoisena. Yhtiön arvostus laskettuna osiensa summista vaikuttaa edulliselta. Toisaalta Lumia-puhelinten markkinaosuuden kasvu on ollut vaisua ja peruspuhelimissa Nokia menettää markkinaosuuttaan nopeasti.

Inderes arvioi pelkästään NSN:n velattomaksi arvoksi 4 miljardia euroa.  Koska yhtiön velaton markkina-arvo on nykykurssilla 6 miljardia euroa, jää muille osille (matkapuhelinliiketoiminta ja karta) arvoa siis vaivaiset 2 miljardia euroa.

Tämä jättää Inderesin mielestä tilaa Nokian osakkeen kurssinousulle. ”Muiden liiketoimintojen ongelmista huolimatta arvo niin alhainen, että selkeää laskuvaraa on vaikea nähdä, jollei NSN:n tuloskehitys petä. NSN:n omistusjärjestelyiden tullessa ajankohtaisiksi uskomme markkinan alkavan hinnoittelemaan Nokiaa yhä vahvemmin NSN:n perusteella”, Inderes perustelee Nordnetin aamukatsauksessa.

Toisaalta matkapuhelinpuolella on jatkossakin ongelmia. Inderes ei usko Nokian ilmoittaman 7,1 miljoonan Lumia-puhelimen myyntiennustetta toisella kvartaalilla riittävänä nostamaan Smart Devices –yksikköä kannattavaksi.

Riippakivenä on käyttöjärjestelmä. ”Arviomme mukaan hyvistä laitteista huolimatta Nokian älypuhelinliiketoimintaa rajoittaa edelleen ohjelmistopuoli, eli Windows Phonen epäsuosio sekä Windows-ekosysteemin takamatka Androidiin ja iPhoneen nähden”, Inderes toteaa.

Huolimatta tavoitehinnan nostosta, Inderes pelkää tulosvaroitusriskiä mikäli Lumia-myynti pettää odotukset ja peruspuhelinten romahdus jatkuu toisella kvartaalilla.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös