Osakeanalyysit

Inderes nostaa Nokian tavoitehintaa

Analyysitalo inderes nostaa Nokian tavoitehinnan aiemmasta 2,7 eurosta 3 euroon. Syynä tavoitehinnan nostoon on NSN:n iso osa yhtiön arvosta.

Inderes näkee Nokian tilanteen kaksijakoisena. Yhtiön arvostus laskettuna osiensa summista vaikuttaa edulliselta. Toisaalta Lumia-puhelinten markkinaosuuden kasvu on ollut vaisua ja peruspuhelimissa Nokia menettää markkinaosuuttaan nopeasti.

Inderes arvioi pelkästään NSN:n velattomaksi arvoksi 4 miljardia euroa.  Koska yhtiön velaton markkina-arvo on nykykurssilla 6 miljardia euroa, jää muille osille (matkapuhelinliiketoiminta ja karta) arvoa siis vaivaiset 2 miljardia euroa.

Tämä jättää Inderesin mielestä tilaa Nokian osakkeen kurssinousulle. ”Muiden liiketoimintojen ongelmista huolimatta arvo niin alhainen, että selkeää laskuvaraa on vaikea nähdä, jollei NSN:n tuloskehitys petä. NSN:n omistusjärjestelyiden tullessa ajankohtaisiksi uskomme markkinan alkavan hinnoittelemaan Nokiaa yhä vahvemmin NSN:n perusteella”, Inderes perustelee Nordnetin aamukatsauksessa.

Toisaalta matkapuhelinpuolella on jatkossakin ongelmia. Inderes ei usko Nokian ilmoittaman 7,1 miljoonan Lumia-puhelimen myyntiennustetta toisella kvartaalilla riittävänä nostamaan Smart Devices –yksikköä kannattavaksi.

Riippakivenä on käyttöjärjestelmä. ”Arviomme mukaan hyvistä laitteista huolimatta Nokian älypuhelinliiketoimintaa rajoittaa edelleen ohjelmistopuoli, eli Windows Phonen epäsuosio sekä Windows-ekosysteemin takamatka Androidiin ja iPhoneen nähden”, Inderes toteaa.

Huolimatta tavoitehinnan nostosta, Inderes pelkää tulosvaroitusriskiä mikäli Lumia-myynti pettää odotukset ja peruspuhelinten romahdus jatkuu toisella kvartaalilla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös