Sijoitusideat

Myy Wärtsilää ja osta Fiskarsia – tästäkö mahdollisuus pikavoittoihin?

Sijoituspalvelutalo FIM löytää suomalaisosakkeista mielenkiintoisen hinnoitteluvirheen mahdollisuuden. Fiskarsin arvostustaso on yleensä seuraillut selvästi Wärtsilän arvostustasoa. Nyt Wärtsilän arvostustaso on noussut poikkeuksellisen korkealle suhteessa Fiskarsin arvostukseen. 

Syyt Fiskarsin ja Wärtsilän arvostustasojen keskinäiselle riippuvuudelle ovat selvät. Fiskars omistaa 13 prosenttia Wärtsilän osakkeista. Tästä johtuen Fiskarsin arvo riippuu oleellisesti Wärtsilän osakkeiden markkina-arvosta.

Sijoituspalvelutalo FIM huomauttaa aamukatsauksessaan, että yli kaksi kolmasosaa Fiskarsin 1,4 miljardin euron markkina-arvosta tulee yhtiön Wärtsilä-omistuksesta. Wärtsilä omistusten markkina-arvo on tällä hetkellä noin miljardin.

Wärtsilän tulos vaikuttaa siis suoraan Fiskarsin tulokseen ja markkina-arvoon – ja vieläpä hyvin merkittävästi.

Tästä riippuvuudesta johtuen Fiskarsin arvostustaso onkin seuraillut tiukasti Wärtsilän markkina-arvoa. FIM laskee että yhtiöiden 12 kuukauden eteenpäin katsovien P/E-kertoimien ero on vuosina 2008 – 2013 vaihdellut suurin piirtein -4 ja +4 välillä.

Tällä hetkellä tuo ero on FIM:n mukaan +3,8, eli Wärtsilän P/E-arvostuskerroin on vajaat neljä yksikköä korkeampi kuin Fiskarsin.

Jos siis Fiskarsin ja Wärtsilän arvostustasojen kohtalonyhteys säilyy tulevaisuudessakin, voisi olettaa, että tuo Wärtsilän yliarvostus suhteessa Fiskarsin arvostukseen tulisi sulamaan. Tämä tapahtuisi lyhyellä tähtäimellä tietenkin joko Wärtsilän osakekurssin laskuna tai Fiskarsin osakekurssin nousuna.

FIM tarjoaakin lyhyen aikavälin trading idean: myy Wärtsilää ja osta Fiskarsia.

Lisäksi teknisen analyysin RSI-indikaattorin lukemat viittaavat siihen, että Wärtsilän osake olisi yliostettu. Pikavoittojen huokutuksen ei pidä kuitenkaan antaa hämätä. Tällaisten lyhytaikaisten osakekurssien liikkeiden ennustaminen on melko haastavaa puuhaa. FIM:n perusteet hinnoitteluvirheelle ovat kuitenkin selkeät.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös