Yritysuutiset

Rajoittaako Microsoft Nokian kehitystä?

Nokialla on riippakivi joka rajoittaa sen puhelimien kehittymistä. Teknologialehti ZDnetin mukaan tuo riippakivi on windows-alusta.

Nokian uudet Lumia 928 ja 925 puhelimet ovat markkinoiden parhaat windows-puhelimet. ZDnet-lehden mukaan uudet Lumia 928 ja 925 puhelimet tarjoavat parannuksia aiempaan 920-malliin verrattuna. Uudet puhelimet ovat edeltäjäänsä kevyempiä, ja jo ennestään kilpailukykyinen kameratekniikka on parantunut edelleen.

ZDnetin mukaan Nokian kehittymisen tiellä on kuitenkin Lumia-puhelinten Windows-käyttöjärjestelmä. Perusongelma on vähäinen sovellustarjonta verrattuna kilpailijoihin. Lisäksi sovellusten moniajo on epätäydellistä.

Windows-alustan puutteiden vuoksi Nokia on joutunut tekemään itse kosolti kehitystyötä. ZDnet pohtii, mitä Nokia olisi saanut aikaiseksi laitteisto- ja ohjelmistokehityksessä Android-alustalla. Tällöin Nokia olisi ollut vain yksi lukuisista Android-puhelinten valmistajista, mutta Samsungin esimerkki osoittaa, että Android-alustalla on mahdollista päästä pitkälle.

Eikä uusi Lumia 925 ole mikään uusi Nokian lippulaivapuhelin. Useat uutuuspuhelinta kommentoineet analyytikot ja teknologiatoimittajat pitävät Lumia 925:sta lähinnä Lumia 920:n päivityksenä. Nokian osakkeen kurssireaktio Lumia 925 julkistuksen jälkeen osoitti, etteivät sijoittajatkaan innostuneet uudesta Lumiasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös