Markkinakommentit

Näiltä markkinoilta sijoittajat odottavat parhaita tuottoja

Kansainväliset sijoittajat luottavat hetkellä eniten USA:n ja Japanin osakemarkkinoiden näkymiin, selviää uutistoimisto Bloombergin tekemästä kyselystä.

Bloombergin kansainvälisille sijoittajille tehty kysely osoittaa, että sijoittajat ovat optimistisempia amerikkalais- ja japanilaismarkkinoiden tuottopotentiaalista kuin kertaakaan kolmeen ja puoleen vuoteen.

Yli puolet haastatelluista sijoittajista arvioi USA:n markkinoiden tarjoavan parhaat tuotot seuraavan vuoden aikana. Tulos on USA:n markkinoiden kannalta parempi kuin edellisessä kyselyssä joka tehtiin tammikuussa. USA:n näkymät ovat lisäksi sijoittajien mielestä nyt paremmat kuin kertaakaan aiemmin Bloombergin kyselyssä. Ensimmäinen kysely toteutettiin lokakuussa 2009.

Toiseksi parhaat sijoitusnäkymät olivat Japanilla.

Yhdysvalloissa makrotalouden tilastot ovat lisänneet sijoittajien luottamusta. Työttömyysaste on alentunut, liittovaltion budjettivaje keventynyt ja asuntomarkkinat ovat piristyneet. Kaiken kukkuraksi Yhdysvalloista on hyvää vauhtia tulossa lähitulevaisuudessa energiaomavarainen.

Toisin on tilanne maailman toiseksi suurimmassa taloudessa. Yli 25 prosenttia haastatelluista sijoittajista pitää tällä hetkellä Kiinaa yhtenä huonoimmista sijoituskohteista. Vain Euroopan Unionin sijoitusnäkymät ovat Kiinaakin kehnommat.

Hyödykkeet ja kulta eivät myöskään ole kansainvälisten sijoittajien suosiossa tällä hetkellä. Enemmistö haastatelluista arvioi, että deflaatio on tällä hetkellä pahempi uhka kuin inflaatio. Siksi 2/5-osa vastanneista sijoittajista aikoo vähentää sijoituksiaan kultaan seuraavan puolen vuoden aikana.

Ei ole yllätys että paras omaisuuslaji sijoittajien mielestä on osakkeet. Peräti 54 prosenttia haastatelluista arvioi osakkeiden tarjoavan parhaat tuotot tulevan vuoden aikana. Seuraavaksi parhaita tuottoja sijoittajat odottavat kiinteistöistä, joita piti parhaiten tuottavana omaisuuslajina 18 prosenttia vastanneista.

Kommentoi
Ylös
>