Osakeanalyysit

Konepajat alisuoriutuivat ensimmäisellä tuloskaudella

Suomen osakemarkkinoiden vahvan tukijalan, konepajasektorin tuloskunto oli kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä selkeä pettymys, arvioi analyysitalo Inderes.

Inderes vertasi Nordnetin aamukatsauksessa Suomen pörssin konepajayritysten ensimmäisen vuosineljänneksen toteutuneita tuloksia odotuksiin. Tarkastelussa olivat mukana yhtiöt Cargotec, Kone, Konecranes, Metso, Outotec, Raute, Wärtsilä, Outokumpu ja Rautaruukki.

Vertailussa mukana olleista konepajoista vain Rautaruukin ensimmäisen kvartaalin tulos ylitti odotukset. Koneen tulos osui ennusteisiin. Kaikkien muiden osakekohtainen tulos jäi odotuksia alhaisemmaksi.

Yhtiöistä vain Kone nosti ohjeistustaan. Muiden ohjeistus pysyi ennallaan tai oli neutraali.

Inderesin mukaan konepajayhtiöiden alkuvuotta leimasi taloudenepävarmuudesta johtuva yleisen markkinatilanteen heikkous.

Inderes pelkääkin jo tulosvaroituksia.

”Konepajojen tulokset olivat pääosin vaisuja, mutta yhtiöiden ohjeistukset säilyivät ennallaan eikä 2013 ennusteisiimme tullut suuria muutoksia. On kuitenkin huomattava, että monet yhtiöt odottavat markkinatilanteen paranevan merkittävästi vuoden toisella puoliskolla, mikä on jossain määrin huolestuttavaa ja voi aiheuttaa tulosvaroituksia kesän ja syksyn aikana”, Inderes arvioi.

Kuitenkin tilauskertymät olivat usealla yhtiöllä nousussa. Tilauskertymän kasvu kuluvan vuoden ensimmäisellä kvartaalilla verrattuna viime vuoden ensimmäiseen kvartaaliin oli nousussa Cargotecilla, Koneella, Konecranesilla, Outotecilla ja Wärtsilällä. Vain Metson ja Rauten tilauskanta laski.

Tosin monet yhtiöt kertoivat investointien lykkääntymisestä epävarmassa taloustilanteessa ja kysyntä kohdistui enemmän pienempiin projekteihin ja modernisointiin, Inderes huomauttaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös