Asunnot ja kiinteistöt

Huoneistokeskus: Kerrostaloasunnoissa myyjän markkinat

ARA vuokra-asunnotTaantumasta huolimatta on pienille kerrostaloasunnoille nyt kysyntää, kertoo Huoneistokeskus elokuun markkinakatsauksessaan.

”Erityisesti pienille ja kohtuuhintaisille kerrostaloasunnoille on kysyntää, sillä niitä on markkinoilla nyt huomattavasti vähemmän kuin ostajia”, kertoo Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki.

Pienten kerrostaloasuntojen kysynnän kasvu saattaa ennakoida myös yleisempää asuntomarkkinoiden piristymistä. Asteljoki arvioi, että pienten kerrostaloasuntojen kysynnän kasvu synnyttää asuntokauppaketjuja, jotka heijastuvat kaiken tyyppisten asuntojen myyntiin.

Vanhojen asuntojen kauppojen määrä on Huoneistokeskuksen tilastojen mukaan kuluvan vuoden heinäkuussa silti ollut alhaisempaa kuin kertaakaan sitten vuoden 2008.

Pääkaupunkiseudulla asuntomarkkinoiden piristymisestä kertoo kuitenkin myös myyntiaikojen lyhentyminen. “Pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli heinäkuussa 49 vuorokautta kun se oli kesäkuussa 53 vuorokautta”, Huoneistokeskus kertoo tiedotteessaan.

Muuallakin Suomessa myyntiajat ovat laskeneet, mutta selvästi vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla. Muun Suomen keskimääräiset myyntiajat olivat heinäkuussa 66 vuorokautta, kun kesäkuussa myyntiajat olivat 68 vuorokautta.

Myyntiajoissakin vilkastumisen merkit näkyvät pienissä asunnoissa. Huoneistokeskuksen mukaan myyntiajat lyhenivät erityisesti pienemmissä ja kohtuuhintaisissa asunnoissa, joiden ostajia on edelleenkin runsaasti liikkeellä.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Avatar

    Tuotto

    24.8.2013 at 12:36

    Sijoitusyksiö kehä I varresta meni nopeasti kaupaksi huippuhintaan 😉

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös