Asunnot ja kiinteistöt

Huoneistokeskus: Kerrostaloasunnoissa myyjän markkinat

ARA vuokra-asunnotTaantumasta huolimatta on pienille kerrostaloasunnoille nyt kysyntää, kertoo Huoneistokeskus elokuun markkinakatsauksessaan.

”Erityisesti pienille ja kohtuuhintaisille kerrostaloasunnoille on kysyntää, sillä niitä on markkinoilla nyt huomattavasti vähemmän kuin ostajia”, kertoo Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki.

Pienten kerrostaloasuntojen kysynnän kasvu saattaa ennakoida myös yleisempää asuntomarkkinoiden piristymistä. Asteljoki arvioi, että pienten kerrostaloasuntojen kysynnän kasvu synnyttää asuntokauppaketjuja, jotka heijastuvat kaiken tyyppisten asuntojen myyntiin.

Vanhojen asuntojen kauppojen määrä on Huoneistokeskuksen tilastojen mukaan kuluvan vuoden heinäkuussa silti ollut alhaisempaa kuin kertaakaan sitten vuoden 2008.

Pääkaupunkiseudulla asuntomarkkinoiden piristymisestä kertoo kuitenkin myös myyntiaikojen lyhentyminen. “Pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli heinäkuussa 49 vuorokautta kun se oli kesäkuussa 53 vuorokautta”, Huoneistokeskus kertoo tiedotteessaan.

Muuallakin Suomessa myyntiajat ovat laskeneet, mutta selvästi vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla. Muun Suomen keskimääräiset myyntiajat olivat heinäkuussa 66 vuorokautta, kun kesäkuussa myyntiajat olivat 68 vuorokautta.

Myyntiajoissakin vilkastumisen merkit näkyvät pienissä asunnoissa. Huoneistokeskuksen mukaan myyntiajat lyhenivät erityisesti pienemmissä ja kohtuuhintaisissa asunnoissa, joiden ostajia on edelleenkin runsaasti liikkeellä.

1 kommentti
  • Tuotto sanoo:

    Sijoitusyksiö kehä I varresta meni nopeasti kaupaksi huippuhintaan 😉

  • Ylös
    >