Makrotalous

Konkurssit rajussa kasvussa

konkurssiVireille pantujen konkurssien määrä on kiihtynyt heinäkuun aikana, kertovat Tilastokeskuksen uusimmat tilastot.

Tilastokeskuksen mukaan tammi–heinäkuussa 2013 pantiin vireille 1 856 konkurssia, mikä on 6,1 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 9 188, mikä on puolestaan 13,9 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Vireille pantujen konkurssien määrä on selkeästi kasvussa, sillä vielä tammi-kesäkuussa 2013 pantiin vireille 1 628 konkurssia, mikä oli 3,6 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Heinäkuussa vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi erityisen paljon, kuten alla oleva kuvaaja osoittaa.

Vireille pannut konkurssit tammi-heinäkuussa 2011-2013. Lähde: Tilastokeskus.

Vireille pannut konkurssit tammi-heinäkuussa 2011-2013. Lähde: Tilastokeskus.

Vireille pantujen konkurssien määrä on ollut kasvussa finanssikriisin alusta, eli vuodesta 2008 lähtien.

Tilastokeskuksen mukaan vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi–heinäkuussa maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 507 konkurssia, mikä on 9,5 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni ainoastaan rakentamisen päätoimialalla. Alalla pantiin tammi–heinäkuussa vireille 440 konkurssia, mikä on 7,4 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä, eikä se vielä tarkoita lopullista konkurssiin menemistä.

Lähde: Tilastokeskus

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info@salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös