Markkinakommentit

Sijoituspääomat seuraavaksi USA:sta Eurooppaan

suuri rotaatioEuroalueen sijoitusilmapiiri on nopeasti piristynyt. Ennakoivat luottamusindikaattorit ovat nousussa ja pankkijätti Societe Generale ennakoi pääomien virtaavan USA:sta Eurooppaan.

Markkinatutkimusyhtiö Markit raportoi uusimmat Euroalueen ostopäällikköindeksin lukemat. Euroalueen ostopäällikköindeksi kohosi elokuussa korkeimmalle tasolleen kahteen vuoteen.

PMI-indeksi nousi lukemaan 51,7, mikä on korkein lukema 26 kuukauteen. Yli 50 lukema ennakoi talouden kasvua. Indeksi on ollut nousussa jo yli viisi kuukautta.

Pankkijätti Societe Generale on aiempaa optimistisempi eurooppalaisten osakkeiden suhteen, kertoo uutistoimisto CNBC. Pankki ennakoi, että euroalueelle vyöryy pian 100 miljardia dollaria uutta sijoituspääomaa.

USA:ssa keskuspankki Fedin aikeet vähentää kvantitatiivista elvytystä on aiheuttanut lisääntyvää hermostuneisuutta osakemarkkinoilla. Myös korkomarkkinoilla ovat valtionlainojen korkotuotot olleet nousussa.

Eurooppa ei kuitenkaan tule kärsimään Fedin mahdollisesta elvytyksen vähentämisestä, Societe Generalen sijoitustiimi SocGen kertoi tutkimuskommenteissaan. Itse asiassa juuri USA:n rahapolitiikan tuleva kiristyminen suosii eurooppalaisia osakkeita, koska sijoittajat tulevat siirtämään pääomiaan USA:sta Eurooppaan.

Vaikka pääomavirrat ovat olleet vähäisiä tänä kesänä, uusimmat luvut pääomavirroista osoittavat, että Eurooppaan suuntautuvat nettopääomavirrat ovat kasvussa. Vastaavasti USA:han suuntautuvat pääomavirrat ovat laskeneet rajusti.

SocGenin päästrategi Phillippe Ferreira kerto CNBC:lle, ettei Euroopan toipuminen näy vielä osakkeiden hinnoissa. Eurooppalaiset osakkeet ovat Ferreiran mukaan aliarvostettuja.

Euroopalla on todellakin kirittävää pääomavirroissa. Vuosien 2007 –2013 aikana nettopääomavirrat ovat kulkeneet suuressa määrin kehittyvien talouksien markkinoille. Euroopassa nettopääomavirrat ovat olleet jo vuodesta 2008 lähtien 80 –100 miljardia dollaria miinuksella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös