Markkinakommentit

Hyytyykö USA:n osakemarkkinoiden veto?

Osakeindeksien arvostusOsakesijoittamisen vanhan totuuden mukaan historia ei ole tae tulevasta. Amerikkalaisosakkeiden pitkään jatkunut vahva nousutrendi on kuitenkin jo historiallisestikin poikkeuksellinen. Epäilyt trendin kääntymisestä ovat kasvaneet.

Yhdysvaltojen osakemarkkinoiden nousutrendi on jatkunut jo yli 4 vuotta. Alla olevassa kuvassa on Dow Jones -osakeindeksin kehitys vuodesta 1985 lähtien.

Amerikkalainen sijoitussivusto Street Authority laskee, että vuoden 1928 jälkeen Yhdysvalloissa Dow Jones –osakeindeksillä on ollut 22 nousumarkkinaa.

^INDU Chart

Nousumarkkina on määritelty ajanjaksoksi, jolloin osakkeiden markkina-arvot ovat nousseet keskimäärin yli 20 prosenttia kolmen kuukauden periodilla.

Keskimäärin osakkeiden härkämarkkinat ovat kestäneet noin 35 kuukautta eli vajaat 3 vuotta. Keskimääräinen osakkeiden hintojen nousu on ollut 104 prosenttia.

USA:n nykyinen nousutrendi alkoi finanssikriisin jälkimainingeissa maaliskuussa 2009. Sen jälkeen nousutrendi on jatkunut jo peräti 53 kuukautta, eli lähes neljä ja puoli vuotta. Tuona aikana Dow-indeksi on noussut yli 140 prosenttia.

Nykyisen nousumarkkinan kesto ja voima on siis aiempiin nousutrendeihin verrattuna poikkeuksellisen vahva. Vuoden 1928 jälkeen on ollut vain 4 nousumarkkinaa, jolloin kasvutrendi on ollut nykyistä pitempi. Samoin vain neljä kertaa aiemmin nousutrendin osakkeiden hintojen nousu on ollut korkeampi.

Street Authority huomauttaa lisäksi, että historian kovimmista nousumarkkinoista kaksi on ollut sotien jälkeen; toisen maailmansodan loputtua 1946 ja kylmän sodan loputtua vuonna 1990.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös