Indikaattorit

Kiinan ostopäällikköindeksi jälleen odotuksia korkeammalla

ShanghaiKiinan teollisuustuotannon syyskuun ennakoiva suhdanneindeksi, HSBC-yhtiön keräämä ostopäällikköindeksi PMI, nousi korkeimmalle tasolleen kuuteen kuukauteen. Indeksin nousu oli ekonomistien odotuksia korkeampi.

Alustava PMI-indeksin arvo on 51,2 pistettä. Bloombergin 14 ekonomistille tekemän kyselyn perusteella konsensusennusten indeksille oli 50,9 pistettä. Kasvu on selvä myös edelliseen elokuun arvoon verrattuna, jolloin indeksin arvo oli 50,1.

Yli 50 pisteen arvo kertoo talouden kasvusta. Tuore indeksiluku kertoo Kiinan talouskasvun kohentumisesta ennakoitua kovemmin. Suhdanneindeksi antaa myös tukea maan tavoitteelle saavuttaa 7,5 prosentin talouskasvu kuluvana vuonna.

Kiinan talouskasvun kohentuminen ei kuitenkaan anna koko kuvaa maan talouden kehityksestä. Jotkut asiantuntijat väittävät Kiinan kasvun perustuvan yli-investoinneille ja velkavetoiselle kasvulle. Todellisuudessa maan kestävä talouskasvu olisi lähempänä kuutta kuin kahdeksaa prosenttia.

Viime aikoina on ollut paljon puhetta myös Kiinan autiokaupungeista, joihin ei saada asukkaita.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös