Yritysuutiset

Kuohunta Nokian ympärillä paisuu

Stephen-Elop.jpgStephen Elopin palkkio ei ole ainoa asia joka hämmentää Nokian osakkeenomistajia. Yhtiön yhtiökokouksen taustamateriaalista on löytynyt lause, joka herättää epäilyt että Stephen Elop olisi valmistellut kauppaa Microsoftille toimikautensa alusta alkaen.

Yhtiökokousmateriaalin Microsoft-riskeihin liittyvässä osioissa Nokia kertoo seuraavaa: “tietyillä ylemmän johtomme jäsenillä voi olla D&S-liiketoiminnan myynnissä muitakin intressejä kuin osakkeenomistajillamme tai johdon intressit saattavat poiketa osakkeenomistajiemme intresseistä”.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Talouselämä.

Lause tukee vahvasti kovimpia salaliittoteorioita. Stephen Elopin on väitetty olevan ”troijan hevonen”, jonka tehtävä on ollut alusta alkaen hoitaa vain matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille.

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja Timo Rothovius ei säästele sanojaan taustamateriaalista.

”Jos siellä on ollut tällainen kuvio, että etukäteen on sovittu myymisestä pelkästään Microsoftille, niin siinä on kyllä osakkeenomistajia huijattu pahan kerran”, Rothovius jyrähtää Ilta-Sanomille.

Rothovius kysyy varsin aiheellisesti, miksi matkapuhelinliiketoimintaa kaupattiin pelkästään Microsoftille? Olisiko matkapuhelinliiketoiminnalle ollut mahdollisesti muitakin ostajia, jotka ehkä olisivat voineet tarjota paremman hinnan?

Rothoviuksen suuttumusta on helppo ymmärtää. Yhtiökokousmateriaalin lause vaikuttaa perin kummalliselta yleisemminkin omistajien oikeuksien näkökulmasta. Miten voi olla mahdollista, että Nokian johdolla voi, tai saa olla ylipäätänsä mitään muita intressejä kuin omistajien edun ajaminen?

Yhtiökokouksesta on tulossa harvinaisen mielenkiintoinen. Etukäteen on arvioitu että suuret omistajat, kuten esimerkiksi suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt, tulevat kaikesta huolimatta hyväksymään kaupan.

Nokia on kommentoinut yhtiökokousmateriaalia. Yhtiön mukaan tällaiset kohdat ovat tyypillisiä yhtiökokouksien yhteydessä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös