Sijoitusideat

Pohjolan analyytikot: ”Suhtaudumme positiivisimmin eurooppalaisiin osakkeisiin”

osakeanalyysiPohjola pankki näkee nyt mahdollisuuksia Euroopan osakemarkkinoilla, erityisesti syklisissä osakkeissa. Ostokohteita Pohjola löytää myös Helsingin pörssistä.

Pohjola pankin mukaan yritysten suhdannekyselyt viittaavat kasvun vahvistuneen vuoden jälkipuoliskolla euroalueella.

”Maailmantalouden ja varsinkin euroalueen suhdannekäänne tukevat riskinottoa, vaikka raha- ja geopoliittiset epävarmuudet varjostavat yhä näkymiä. Riski-indikaattorimme on yhä korkealla tasolla, jolta palautuminen on kuitenkin historiallisesti tuonut parhaat tuotot. Suhtaudummekin nyt positiivisesti osakkeisiin”, Pohjola pankin analyytikot kertovat tiedotteessaan.

Pohjola uskoo eurooppalaisten osakkeiden tulosennusteiden reagoivan suhdannekäänteeseen viiveellä. ”Näemme mahdollisen turbulenssin hyväksi tilaisuudeksi lisätä osakeriskiä.”, Pohjola toteaa.

Vaikka korkojen tuntuva nousu on lisännyt pelkoja osakemarkkinoiden arvostustasojen kestävyydestä, ei se välttämättä ole este kurssinousulle. ”Aiempien korkosyklien perusteella on kuitenkin vaikea päätellä, että nyt nähty reaalikorkojen nousu uhkaisi osakemarkkinoiden kehitystä”, Pohjola toteaa.

Käynnissä on Pohjolan mukaan myös niin sanottu sektorirotaatio, joka tulee todennäköisesti tukemaan osakkeiden hintoja erityisesti syklisillä toimialoilla sekä finanssisektorilla, ”Näillä toimialoilla ennustettu kannattavuus on kaikkein heikoin suhteessa historiallisiin tasoihinsa”, osakestrategi Jarkko Soikkeli sanoo.

”Suomalaissektoreista suosikkimme ovat finanssisektori ja investointitavarateollisuus, kulutustavarateollisuus ja rakentaminen. Toimialoista suhtaudumme varovaisemmin informaatioteknologiaan, metsäteollisuuteen, päivittäistavaroihin ja mediaan”, Soikkeli jatkaa.

Pohjolan suosikkeja yksittäisistä osakkeista loppuvuodelle ovat Cargotec, Cramo, Nokian Renkaat, Outotec ja Sampo. Caverionin, Kemiran, Lassila & Tikanojan, Sanoman ja Stora Enson osakkeita Pohjola kehottaa välttämään.

Lähde: Thomson Reuters ONE: Pohjolan analyytikot: Euroalueella elonmerkkejä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös