Makrotalous

BlackRockin luottoriskiraportti: USA laskussa, Suomi nousussa

Kongressi USABlackRockin uusimman luottoriskiraportin (BlackRock Sovereign Risk Index) mukaan poliittinen häiriötila Yhdysvalloissa nostaa valtion luottoriskiä. Suomi on puolestaan petrannut asemiaan.

Yhdysvaltojen luottoriskin nousun syyt eivät ole yllätys. Washington velkakattotaistelut ovat kolhineet maan maksuhalukkuus-arvosanaa.

Suomi kiri edellisessä listauksessa menettämänsä kolme sijaa ja nousi taas viidennelle sijalle. Syy nousuun oli poliittisen vakauden lisääntyminen, kun Jyrki Katainen päätti spekulaatiot puolueensa halusta vaihtaa puoluejohtoa.

Yhdysvallat on tällä hetkellä 15. sijalla listalla, jota johtavat Norja, Singapore ja Ruotsi. Perää pitävät Egypti, Venezuela ja Kreikka.

Yhdysvaltain nykyisistä ongelmista huolimatta maan sijoitus BSRI-listalla on ollut nousujohteinen vuoden 2011 puolivälistä lähtien budjettivajeen pienenemisen ja pankkien tilanteen paranemisen ansiosta.

Kehittyvät markkinat kärsivät Yhdysvaltain keskuspankin ilmoitettua vähentävänsä joukkolainaostojaan. Erityisen paljon tämä vaikuttaa BlackRockin mukaan valtioihin, joiden ryhmä on saanut nimen ”hauras viisikko” (fragile five): Brasiliaan, Intiaan, Indonesiaan, Etelä-Afrikkaan ja Turkkiin.

BlackRockin vuosineljänneksittäin julkaisema BlackRock Sovereign Risk Index -raportti (BSRI) kuvaa 48 maan valtiontalouden tilaa. BlackRock Investment Instituten tuottama raportti perustuu yli 30 kvantitatiiviseen mittariin, joita täydentävät kvalitatiiviset näkemykset riippumattomista lähteistä.

Interaktiivisen BSRI-työkalun avulla on mahdollista tarkastella yksittäisten maiden tuloksia sekä vertailla keskenään eri maita. Mapping Sovereign Risk -raportti pdf-muodossa verkossa ja liitteenä.

Lähde: Viestintätoimisto Cocomms

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös