Makrotalous

Teollisuuden liikevaihto laskussa

teollisuustuotantoHeikko suhdannetilanne nakertaa edelleen teollisuuden liikevaihtoa, kertovat Tilastokeskuksen tilastot. Erityisesti kotimaan myynti on kovassa laskussa.

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan touko-heinäkuussa 4,4 prosenttia pienempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Ongelmat keskittyvät kotimarkkinoille. Kotimaan myynti nimittäin supistui 10,4 prosenttia ja vientiliikevaihto kasvoi 0,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Kuitenkin liikevaihto supistui lähes kaikilla teollisuudenalatoimialoilla edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Nopeinta pudotus oli odotetusti sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa (-14,8 %) sekä metalliteollisuudessa (-9,4 %). Liikevaihto kasvoi elintarviketeollisuudessa (2,9 %) ja kemianteollisuudessa (0,7 %).

Päätoimialoista rajuinta oli pudotus kaivostoiminnassa ja louhinnassa – liikevaihto romahti peräti 24,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös