Yritysuutiset

Aspo harkitsee Leipurin Oy:n listaamista Helsingin pörssiin

LeipurinMonialayhtiö Aspo kertoo tiedotteessaan selvittävänsä edellytyksiä Aspon kokonaan omistaman Leipurin Oy:n listaamiseksi Helsingin pörssiin.

Aspon tavoitteena olisi säilyä Leipurin Oy:n vähemmistöomistajana.

Leipurin toimittaa leipomoteollisuudelle ja muulle elintarviketeollisuudelle raaka-aineita, tuotannossa tarvittavia koneita ja valmistuslinjoja sekä leivontaan liittyvää tietotaitoa.

”Mielestämme Leipurin on nyt siinä vaiheessa, että listaaminen olisi sille strategisesti paras vaihtoehto. Samalla näemme sen parhaaksi vaihtoehdoksi kasvattaa Aspon omistaja-arvoa”, Aspon toimitusjohtaja Aki Ojanen sanoo.

Aspon mukaan Leipurin on kasvanut kannattavasti viimeisen viiden vuoden ajan. Aspon omistuksessa Leipurin on myös laajentunut voimakkaasti itämarkkinoilla. Pelkästään Venäjällä yrityksellä on toimipisteet ja varastot jo 13 kaupungissa maan kaikilla talousalueilla.

”Arviomme mukaan Leipurin on nyt kooltaan, kannattavuudeltaan ja rakenteeltaan sellainen, että se voisi toimia omana yksikkönään ja rahoittaa itse omaa tulevaa kasvuaan. Uskomme lisäksi itsenäisen Leipurin Oy:n kiinnostavan sijoittajia. Listautumisen myötä Leipurin-konsernin vahva asema itämarkkinoilla tulisi entistä läpinäkyvämmäksi. Mielestämme yrityksellä on edelleen paljon mahdollisuuksia kasvuun, ja siksi Aspon tavoitteena olisi säilyä yrityksen vähemmistöomistajana”, Ojanen sanoo.

Kun selvitystyön tulokset valmistuvat, Aspo kertoo niistä erillisellä pörssitiedotteella. Mahdollinen listautuminen voisi tapahtua markkinatilanteesta riippuen lähivuosien aikana.

Leipurin Oy:n sekä liikevaihto että kannattavuus ovat olleet kuluvana vuonna nousussa.

Leipurin Oy:n liikevaihto oli vuonna 2012 131 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden tammi-syyskuussa liikevaihtoa kertyi vajaat 100 miljoonaa euroa, kun viime vuonna tammi-syyskuussa liikevaihto oli 94 miljoonaa euroa.

Yhtiön liikevoitto oli vuonna 2012 4,0 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden tammi-syyskuun aikana liikevoitto oli 3,9 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna samalla ajanjaksolla oli 2,3 miljoonaa euroa.

Kommentoi
Ylös
>