Makrotalous

BlackRock: Halvan rahan aika jatkuu

markkinakorotBlackRockin päästrategi Russ Koesterich uskoo Yhdysvaltojen keskuspankin jatkavan elvyttävää rahapolitiikkaa.

Sijoittajat ja sijoitusasiantuntijat seuraavat nyt tarkkaan Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin liikkeitä. Fed on pumpannut talouteen rahaa kvantitatiivisella elvytyksellä eli liittovaltion velkakirjojen osto-ohjelmalla. Markkinoilla ounastellaan nyt, että  keskuspankki alkaa vähitellen vähentämään velkakirjojen ostoja.

Yhdysvaltojen reaalitalouden viimeaikaiset positiiviset uutiset, kuten työttömyyden lasku ja kuluttajaluottamuksen koheneminen, lisäävät odotuksia rahapolitiikan kiristymisestä.

Yleensä keskuspankin rahapolitiikan kiristystoimet johtavat korkotason nousuun. Korkojen nousu olisi myrkkyä sekä korko- että osakesijoittajille.

Blackrockin päästrategi Russ Koesterich on kuitenkin toista mieltä. Koesterich ei usko rahapolitiikan kiristymiseen. BlackRockin blogissaan hän perustelee näkemystään seuraavilla seikoiila:

Hauraat työmarkkinat

Vaikka työttömyys on USA:ssa alentunut viime vuosina, eivät kaikki työllisyystilastot kerro myönteisestä kehityksestä.  Työttömyysasteen lasku johtuu työvoimaan kuuluvan väestön vähentymisestä. Lisäksi monet uudet työpaikat ovat osa-aikaisia. Myös palkkatason kasvu on alle pitkän aikavälin trendikasvu.

Alhainen inflaatio

Rahapolitiikan kiristäminen liittyy yleensä kasvaviin inflaatio-odotuksiin. Inflaatio ei kuitenkaan näytä tällä hetkellä olevan huolenaiheena. Yhdysvaltojen kuluttajahinnat jopa laskivat 1 prosentin, ja tuottajahinnatkin laskivat 0,3 prosenttia.

Vaikka Fed aloittaisikin velkakirjojen osto-ohjelman vähennystoimet, on sillä työkalupakissaan myös muita keinoja ylläpitää elvyttävää rahapolitiikkaa, Koesterich muistuttaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös