Markkinakommentit

Evli: Osakemarkkinoiden nousu jatkuu ensi vuonnakin

noususuhdanneEvli pankin sijoitusjohtaja Kim Pessala arvioi markkinoiden runsaan likviditeetin tukevan ensi vuonnakin osakemarkkinoiden nousua.

Keskuspankkien ennätyksellisen elvyttävä rahapolitiikka on tuonut markkinoille runsaasti ylimääräistä likviditeettiä. Tämä  on johtanut siihen, että korkosijoitusten tuotto on painunut poikkeuksellisen alhaiseksi, lähelle nollaa.

Runsas likviditeetti ja alhainen korkosijoitusten tuotto on pakottanut sijoittajat hakemaan tuottoja riskillisemmistä sijoituskohteista, Pessala toteaa Evli pankin ajankohtaiskatsauksessa. “Korkomarkkinoiden tuottopotentiaali on lähennellyt nollaa, joten sijoittajat ovat kiihtyvällä vauhdilla siirtäneet käteistä ja turvallisia korkosijoituksia riskillisiin high yield -yrityslainoihin ja osakkeisiin”, Pessala toteaa.

Korot tulevat pysymään alhaisina myös ensi vuonna.

“Uskon korkojen pysyvän ensi vuonna matalina ja enimmäkseen liikkuvan sivuttain”. Korkotasoa ohjaa Pessalan mukaan keskuspankkien rahapolitiikka ja inflaatio-odotukset. Siksi keskuspankit eivät muuta ohjauskorkojaan heikon kasvun ja mitättömän inflaatiopaineen ympäristössä.

Valtionlainojen tuotot sen sijaan pysyvät samasta syystä alhaisina. “Euroopan ja USA:n korkomarkkinat alkavat yhä enemmän muistuttaa Japanin korkomarkkinoita”.

Vaikka yritysten investoinnin ja luottojen kysyntä pysyy alhaalla, on osakemarkkinoilla edelleen odotettavissa kasvua myös ensi vuonna. Osakkeiden kasvuajurina toimivat edelleen keskuspankit.

“Runsas likviditeetti ja vaihtoehtojen puute pakottaa sijoittajat hakemaan tuottoja osakemarkkinoilta, vaikka yritysten tulokset eivät osakekurssien kanssa samassa tahdissa kasvakaan. Osakkeet kallistuvat entisestään”, Pessala arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös