Yritysuutiset

Myynnin kasvu 156% – nouseeko Windows Phone mahtitekijäksi?

Nokia Asha 501Windows Phone kasvattaa myyntivolyymiaan nopeasti, kertoo tutkimusyhtiö IDC. Windowsilla ja Androidilla on yksi merkittävä kilpailuetu muihin puhelinalustoihin verrattuna.

Windows-puhelimet ovat kasvattaneet markkinaosuuttaan roimasti. Tutkimusyhtiö IDC kertoo tiedotteessaan, että Windows Phonen myynnin kasvu on vuodessa ollut kaikista älypuhelinten käyttöjärjestelmistä nopeinta. Myytyjen puhelinten kappalemäärän kasvu on ollut vuodessa peräti 156 prosenttia.

Kuitenkin markkinoita hallitseva Googlen Android on kasvattanut etumatkaansa.

Androidin markkinaosuus on vuodessa kasvanut vajaasta 75 prosentin markkinaosuudesta jo peräti 81 prosenttiin. Applen iOS-järjestelmän markkinaosuus on laskenut 14,4 prosentista 12,9 prosenttiin.

Windows Phonen kasvu, jota IDC kutsuu ”hämmästyttäväksi”, ei kuitenkaan riitä viemään käyttöjärjestelmää lähellekään Androidin ja iOS:in myyntilukuja. Kovan kasvunkin jälkeenkin Windows Phonen myyntivolyymi oli vain 9,5 miljoonaa myytyä puhelinta. Androideja myytiin yli 211 miljoonaa kappaletta.

Windows Phonen markkinaosuus on siis edelleenkin varsin alhainen, vain 3,6 prosenttia.

Windows Phonella on kuitenkin yksi merkittävä vahvuus matkapuhelinten kilpailussa – nimittäin hinta.

IDC:n tutkimusjohtaja Ramonn Llamas kertoo, että sekä Windows Phonella että Androidilla on tarjolla useita tarpeeksi halvan hintaluokan puhelimia, joilla ne voivat houkutella massamarkkinoita.

Halpa hinta on tärkeä myyntivaltti erityisesti kehittyvissä talouksissa. Toisen tutkimusyhtiön, Kantarin mukaan Windows Phone kasvaa juuri kehittyvien talouksien markkinoilla, erityisesti Etelä-Amerikassa.

Windows Phonen myynti on täysin Nokian puhelinten hallinnassa. IDC:n mukaan vuoden 2013 kolmannella vuosineljänneksellä peräti yli 93 prosenttia kaikista myydyistä Widdows-puhelimista oli Nokian valmistamia.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös