Sijoitusideat

Fortum myy sähkönsiirtotoimintansa – lisäosinko mahdollinen

FortumFortum ilmoitti odotetusti myyvänsä sähkönsiirtoliiketoimintansa. Handelsbanken arvelee, että kauppa mahdollistaa lisäosingon omistajille. Pankki myös nosti Fortumin osakkeen tavoitehintaa ja suositusta.

Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminnan myyntiä on osattu odottaa. Yhtiö ilmoitti torstaina 12.12. myyvänsä Suomen sähkönsiirtoliiketoimintansa Suomi Power Networks –nimiselle yhtiölle. Yhtiön omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva ja LähiTapiola Eläkeyhtiö sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments ja Borealis Infrastructure.

Yritysjärjestelyn velaton kauppahinta on Fortumin mukaan 2,55 miljardia euroa.

Fortum ennakoi kirjaavansa yritysjärjestelystä 1,8 -1,9 miljardin euron myyntivoiton eli noin 2,0 euroa osaketta kohden Electricity Distribution and Sales -divisioonansa vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen tulokseen.

Yhtiön päätös myydä Suomen sähkönsiirtoliiketoiminta liittyy yhtiön tammikuussa 2013 käynnistämään sähkönsiirtoliiketoiminnan strategisten tulevaisuuden vaihtoehtojen arviointiprosessiin.

Yhtiö kertoi valmistautuvansa myös Ruotsin ja Norjan sähkönsiirtoliiketoimintojen myyntiin. Näiden osalta päätös riippuu markkinoiden ja sääntelyn kehityksestä molemmissa maissa.

Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan, että Ruotsin ja Norjan toiminnot kaupataan myöhemmin ensi vuonna ja kaikista myynneistä kertyy yhteensä 5-6 miljardia euroa tuottoa.

Mitä Fortum sitten tuoreella riihikuivalla rahalla tekee?

Handelsbanken arvelee että yhtiö maksaa kauppahinnasta saamillaan varoilla 2 miljardilla pois velkojaan.

Myös lisäosinko voi olla mahdollinen. Handelsbankenin mukaan Fortumilla on vanhastaan ollut tapana palkita osakkeenomistajia vastaavissa tilanteissa. Pankki odottaa siis että Fortum tulee jakamaan ylimääräistä osinkoa kolmen vuoden ajalta.

Haldelsbanken nostaa Fortumin suosituksen aiemmalta 15 euron tasolta peräti 20 euroon. Lisäksi osakkeen suositus nousee tasolta ”vähennä” tasolle ”Osta”.

Fortumin osakekurssi oli vahvassa nousussa kauppailmoituksen jälkeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös