Markkinakommentit

Venäjältä löytyy edelleen hyviä sijoituskohteita

Kuva: Bernt Rostad

Kuva: Bernt Rostad

Huolimatta Venäjän talouskasvun hiipumisesta, löytyy maasta vielä runsaasti hyviä sijoitusmahdollisuuksia, arvioi Mandatum Lifen salkunhoitaja.

“Sijoitusmahdollisuuksia löytyy edelleen runsaasti”, salkunhoitaja Christian Kock sanoo Mandatum Lifen sijoittajakirjeessä. Salkunhoitaja muistuttaa, että Venäjän talous on vankalla pohjalla monestakin syystä.

Venäjällä on edelleen lähes velaton talousrakenne ja rikkaat luonnonvarat. Myös öljyn ja raaka-aineiden korkeat hinnat tukevat talouden kasvua.

Erityisesti väestön vaurastuminen ja kasvava kulutus lisäävät venäläisten sijoituskohteiden mielenkiintoa.

”Venäläisten varallisuustasojen, esimerkiksi reaalipalkkojen, nousun myötä myös muilta kuin öljysektorilta löytyy kasvumahdollisuuksia sekä houkuttelevia sijoituskohteita.”

Venäjän vähittäiskaupan myynnin kasvu syyskuulta oli peräti +8,8 % vuositasolla ja myynnin määrä kasvaa edelleen.

Venäjän korkeilla kulutusluottojen koroillakaan ei ole ollut vaikutusta kulutushalukkuuteen. “Kulutuskäyttäytymisessä ei odoteta merkittäviä muutoksia lähitulevaisuudessa.”

Venäjän osakemarkkinoilta kiinnostavia sijoituskohteita löytyy Kockin mukaan erityisesti pankki-ja rakennussektoreilta sekä vähittäiskaupasta.

“Sen lisäksi, etteivät venäläiset ole vähentäneet kuluttamistaan, asuntolainat käyvät hyvin kaupaksi. Venäjän asuntolainakanta on kansainvälisessä vertailussa pieni ja uusien asuntojen kysyntä on hyvällä tasolla. Siksi pankkisektori tarjoaa hyviä sijoitusmahdollisuuksia: pankkisektorin palveluissa ja asuntolainojen määrissä on paljon kasvuvaraa. Vähittäiskauppa kehittyy ja keskittyy suurten kauppaketjujen kasvaessa kovaa vauhtia ympäri Venäjää”, Kock kertoo

Lisäksi Venäjän osakemarkkinoiden hinnoittelu on edelleen houkuttelevan alhainen.

“Venäläiset yhtiöt ovat osakemarkkinoilla historiallisestikin tarkasteltuna keskimäärin aliarvostettuja. Lisäksi läpinäkyvyys yhtiöissä paranee alati ja venäläiset yhtiöt ovat myös alkaneet maksamaan osinkoja valtion vaatimusten mukaisesti – edellytys on, että valtionyhtiöt maksavat 25 % voitostaan osinkoina. Myös muut pörssiyhtiöt ovat korottaneet osingonjakoaan viime aikoina.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös