Markkinakommentit

BlackRock: Osakkeet edelleen ylipainoon

OsakekurssitVuosi 2013 oli osakemarkkinoiden juhlaa. BlackRockin päästrategi Russ Koesterich uskoo osakkeiden olevan alkaneella vuodella 2014 olevan edelleen paras omaisuusluokka.

Vuosi 2013 oli toteutumattomien riskien vuosi. Sijoittajat pelkäsivät katastrofia, joka seuraisi joko USA:n liittovaltion tai Euroopan velkaongelmista.

Suurimmat riskit eivät kuitenkaan toteutuneet, joten päättyneen vuoden osakemarkkinoiden nousu oli rajua kehittyneissä teollisuusmaissa.

Miltä näyttää juuri alkanut vuosi 2014 sijoitusmarkkinoiden kannalta?

Koesterichin mielestä yleiskuva makrotaloudessa on pitkälti vuoden 2013 kaltainen: hitaasti elpyvä talouskasvu, hyvin alhainen inflaatio ja hitaasti nouseva korkotaso ovat keskeisimmät makrotaloutta kuvaavat tekijät myös vuonna 2014.

Keskuspankit tukevat talouskasvua edelleen huolimatta USA:n keskuspankin päätöksestä vähentää velkakirjojen osto-ohjelmaa, Koesterich toteaa. Talouskasvu nousee USA:ssa 2 prosentista 2,5 – 2,7 prosenttiin ja globaalin talouden kasvu nousee 3 prosentista 3,5 prosenttiin.

Tällaisessa sijoitusympäristössä BlackRockin suositus sijoittajille on edelleen ylipainottaa osakkeita verrattuna muihin sijoituskohteisiin.

”Osakkeet eivät ole yhtä edullisia kuin vuosi sitten, mutta ne ovat yhä houkuttelevampia kuin velkakirjat ja käteinen”, Koesterich toteaa. Pitkällä tähtäimellä BlackRockin mukaan sijoittajien kannattaa suunnata katseensa erityisesti kehittyvien talouksien osakemarkkinoilla, joissa osakkeiden arvostustasot ovat maltillisemmin hinnoiteltuja kuin USA:ssa.

Tuleva vuosi ei tule olemaan kuitenkaan pelkkää ruusuilla tanssimista. Osakemarkkinoiden tuottojen vaihtelu eli volatiliteetti tulee kasvamaan vuoteen 2013 verrattuna.

Kommentoi
Ylös
>