Markkinakommentit

Nordea: Ei syytä paniikkiin, osakkeet edelleen ylipainossa

Osakemarkkinoilla alkanut vuosi on lähtenyt liikkeelle hermostuneissa tunnelmissa. Nordean mukana osakemarkkinoiden korjausliike ei kuitenkaan ole merkki suunnan muutoksesta. Pankki nostaa eurooppalaisosakkeet ylipainoon.

Viime viikolla sijoittajat saivat vaihteeksi kokea osakemarkkinoiden varjopuolet. Osakemarkkinat eri puolilla maailmaa olivat kovassa laskussa. Myös kotimaassa Helsingin pörssin OMX-osakeindeksistä on kahdessa viikossa sulanut 6 prosenttia.

Sijoittajia ovat hermostuttaneet erityisesti kehittyvien maiden ongelmat. Nordean mukaan osakemarkkinoilla ei ole kuitenkaan syytä suurempaan huoleen. Vaikka viimeaikaiset uutiset kehittyviltä markkinoilta ovat huolestuttavia, eivät ne riitä hyydyttämään koko osakemarkkinaa, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

”Kurssinousun myötä osakkeiden arvostus on kiristynyt, mutta yleensä uuden laskutrendin alku edellyttää korkeaa arvostustasoa, jota ei nyt ole havaittavissa”, Nordea toteaa.

Useilla markkinoilla osakkeiden arvostustasot ovat vielä alhaiset, eikä kiristynyt arvostustaso merkitse automaattisesti kurssilaskua. Historia osoittaa, että tällaiset hinnoittelujaksot saattavat kestää jopa useita vuosia, Nordea toteaa.

Myös elpyvä maailmantalous tukee edelleen Nordean mukaan osakekursseja.

”Ennakoivat indikaattorit viittaavat edelleen talouskasvun vahvistumiseen. Eräät viimeisimmät talousluvut ovat kieltämättä olleet pettymyksiä, mutta ne eivät muuta positiivista kokonaiskuvaa.”

Kaiken lisäksi sijoittajan turvana ovat keskuspankit. Nordean mukaan keskuspankkien rahapolitiikka tulee olemaan jatkossakin keveää, ja se tulee tukemaan osakekursseja.

Vaikka sijoitustunnelmat ovat aiempaa hermostuneemmat, ei siis ole olemassa merkkejä pysyvästä suunnan muutoksesta. Siksi osakkeet ovat edelleen pankin suosituksissa ylipainossa.

”Osakekurssien nousu on jatkunut ilman mainittavia takaiskuja jo pitkään, ja sijoittajien odotukset korjausliikkeestä ovat kasvaneet. Korjausliike ei kuitenkaan vielä tarkoita pysyvää suunnan muutosta, joten pidämme osakkeet suosituksissamme edelleen ylipainossa”, Nordea toteaa.

Nordea nostaa ylipainoon eurooppalaiset osakkeet, mutta laskee kehittyvät markkinat alipainoon Kiinan rahoitusjärjestelmän tilaan liittyvän epävarmuuden ja kasvun yskähtelyn vuoksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös