Rahastotietoa

Kotitalouksien rahastosijoitukset kasvoivat voimakkaasti

Suomen Pankin mukaan kaikkiaan pääomia virtasi kotitalouksilta rahastoihin vuoden 2013 aikana nettomääräisesti hieman yli miljardi euroa.

Suomalaisten kotitalouksien nettosijoitukset Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin kehittyivät vuonna 2013 positiivisesti lukuun ottamatta alkusyksyn pientä notkahdusta. Tämä on eniten sitten vuoden 2009, jolloin kotitaloudet sijoittivat rahastoihin nettomääräisesti 1,4 mrd. euroa, Suomen Pankki kertoo.

Sijoitusrahastojen yhteenlaskettu rahastopääoma oli Suomen Pankin mukaan vuoden 2013 lopussa suurempi kuin koskaan aiemmin, hieman yli 75 mrd. euroa.

Rahastopääoma kasvoi viimeisellä neljänneksellä 2,4 mrd. euroa, mistä valtaosa (1,7 mrd. euroa) oli positiivisen markkinakehityksen, erityisesti osakkeiden hinnan nousun, ansiota. Kolmannes kasvusta selittyi sijoitusrahastoihin virrannella uudella pääomalla.

Syy rahastosijoittamisen suosion kasvuun on selvä. Talletuskorkojen mataluuden takia kotitaloudet ovat hakeneet rahastosijoituksista arvonsäilyttäjää ja lisätuottoa varallisuudelleen, Suomen Pankki kertoo. Kuitenkin Vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä kotitalouksien rahastosijoitukset olivat vähäiset, nettomääräisesti 0,2 mrd. euroa.

Suomessa osakerahastojen osuus yhteenlasketusta rahastopääomasta on 41 prosenttia, kun osakerahastojen osuus euroalueella on vain 27 prosenttia.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös