Rahastotietoa

Kotitalouksien rahastosijoitukset kasvoivat voimakkaasti

Suomen Pankin mukaan kaikkiaan pääomia virtasi kotitalouksilta rahastoihin vuoden 2013 aikana nettomääräisesti hieman yli miljardi euroa.

Suomalaisten kotitalouksien nettosijoitukset Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin kehittyivät vuonna 2013 positiivisesti lukuun ottamatta alkusyksyn pientä notkahdusta. Tämä on eniten sitten vuoden 2009, jolloin kotitaloudet sijoittivat rahastoihin nettomääräisesti 1,4 mrd. euroa, Suomen Pankki kertoo.

Sijoitusrahastojen yhteenlaskettu rahastopääoma oli Suomen Pankin mukaan vuoden 2013 lopussa suurempi kuin koskaan aiemmin, hieman yli 75 mrd. euroa.

Rahastopääoma kasvoi viimeisellä neljänneksellä 2,4 mrd. euroa, mistä valtaosa (1,7 mrd. euroa) oli positiivisen markkinakehityksen, erityisesti osakkeiden hinnan nousun, ansiota. Kolmannes kasvusta selittyi sijoitusrahastoihin virrannella uudella pääomalla.

Syy rahastosijoittamisen suosion kasvuun on selvä. Talletuskorkojen mataluuden takia kotitaloudet ovat hakeneet rahastosijoituksista arvonsäilyttäjää ja lisätuottoa varallisuudelleen, Suomen Pankki kertoo. Kuitenkin Vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä kotitalouksien rahastosijoitukset olivat vähäiset, nettomääräisesti 0,2 mrd. euroa.

Suomessa osakerahastojen osuus yhteenlasketusta rahastopääomasta on 41 prosenttia, kun osakerahastojen osuus euroalueella on vain 27 prosenttia.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös