Sijoitusstrategiat

Sijoittaminen pitkällä aikavälillä on virhe

Amerikkalaisen Mad Money –sijoitusohjelman isäntä Jim Cramer ei hyväksy osta ja pidä -sijoitusstrategiaa.

Jim Cramer on tunnettu räväköistä sijoitusneuvoistaan. Tällä kertaa hän hyökkää tunnettua ja laajalti sovellettua osta ja pidä –sijoitusstrategiaa vastaan.

Cramerin mielestä tärkeintä mitä sijoittajat voivat tehdä on olla aktiivisia. Sijoittajien tulee säännöllisesti seurata osavuosikatsauksia, suhdanneraportteja ja sijoitusuutisia. Tätä kaikkea Cramer kutsuu sijoittajan kotiläksyiksi.

Mutta mitä väärää on pitkän tähtäimen sijoittamisessa?

Cramer antaa esimerkin: ”Facebookin osakkeen ostaminen sillä perusteella, että yhtiö tulee hallitsemaan mobiillimarkkinoita vuosia eteenpäin, on esimerkki pitkän tähtäimen sijoittamisesta.”

Tässä ei ole sinänsä mitään väärää. Cramer korostaa kuitenkin, että sijoittajan on säännöllisesti päivitettävä näkemyksensä sijoituskohteista ja varmistettava että ne ovat ajanmukaisia.

Facebook-esimerkissä Cramer tarkoittaa, että sijoittajan on säännöllisesti tarkistettava, onko Facebookin osakkeen omistaminen edelleen järkevää niillä perusteilla, joilla osaketta aikanaan ostettiin. Jos Facebookin osakkeen omistamiselle ei ole enää perusteita, on osakkeet syytä myydä, ohjeistaa Cramer.

Cramer epäilee, etteivät monetkaan sijoittajat seuraa tekemiensä pitkän aikavälin sijoitustensa tilannetta. ”Pitkän aikavälin sijoituksissa pitää olla exit-strategia”, Cramer tähdentää.

Kommentoi
Ylös
>