Markkinakommentit

Näillä osakemarkkinoilla yhä tuottopotentiaalia

Puola osakemarkkinatSamalla kun Venäjän pitkän aikavälin kiinnostus sijoituskohteena hiipuu, löytyy muutamasta kehittyvien talouksien maasta edelleen hyviä sijoituskohteita, arvioi LähiTapiola Varainhoito.

LähiTapiola Varainhoidon salkunhoitaja Heikki Urpelaisen mukaan Venäjän kehitys on mennyt jo pidempään sijoittajan kannalta huonompaan suuntaan.

”Nyt näyttää siltä, että poliittiset valtapyrkimykset ja Kremlin lähipiirin taloudelliset edut ajavat yhteiskuntaa ja taloutta rakentavien uudistusten ohi”, Urpelainen toteaa LähiTapiola Varainhoidon aamukatsauksessa.

Muualta Itä-Euroopasta löytyy kuitenkin edelleen mielenkiintoisia sijoituskohteita.

Esimerkiksi Puolan näkymät ovat tällä hetkellä valoisat, sillä maan maatalous ja alihankintayritykset ovat hyötyneet EU-markkinoista, Urpelainen toteaa.

Toinen mielenkiintoinen markkina tällä hetkellä on Turkki.

Maa on kärsinyt viime kuukausina maan valuutan liiran arvon laskusta ja alijäämäisestä vaihtotaseesta. Urpelaisen liiran lasku johtuu yleisestä kehittyviin talouksiin liittyvästä epävarmuudesta, eivätkä maan sisäisistä ongelmista.

”Turkin poliittiset ongelmat vaikuttavat sen sijaan normaalilta kehittyvien markkinoiden kuohunnalta. Tällä ei näytä olevan suuria vaikutuksia maan talouteen tai kuluttajien käyttäytymiseen.”

Turkin vahvuus on Urpelaisen mukaan sen vahva pk-sektori ja yrittäjähenkinen asenneilmasto.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös