Osakeanalyysit

Teleoperaattoreilla haastava toimintaympäristö

Kotimaisten teleoperaattoreiden markkinaympäristössä ei ole lähivuosina näköpiirissä kasvua, arvioi analyysitalo Inderes.

Teleoperaattoreiden tuloskausi jäi Inderesin odotuksia heikommaksi.

”Operaattoreiden liikevaihdon kehitys oli vaisua, mikä johtui nopeana jatkuvasta toimialamurroksesta, heikosta taloustilanteesta, sääntelystä sekä kireänä jatkuneesta kilpailutilanteesta.”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Suomen teleoperaattorimarkkinoilla viime vuosi sujui kireän kilpailun ja heikon asiakaskysynnän merkeissä. Muutosta parempaan ei ole tulossa.

”Tulosinfojen kommenttien ja ohjeistuksien perusteella vaisu markkinakehitys tulee jatkumaan myös tänä vuonna, vaikka kilpailutilannetta luonnehdittiin yleisesti viime vuoden alkupuoliskoa rauhallisemmaksi”, Inderes ennustaa.

Mobiilidatan ja viihdepalveluiden kasvu kyllä tukee kasvua, mutta vastapuolella painolastina on kuluttajien heikentyvä ostovoima.

Inderesin mukaan myös yritysasiakkaiden markkinanäkymät ovat vaisut, koska yritykset leikkaavat kustannuksiaan ja lykkäävät investointejaan.

Kaiken lisäksi julkisen sektorin paineet kustannussäästöihin heijastuvat myös negatiivisesti telepalveluiden käyttöön ja investointeihin.

Kansainvälisesti teleoperaattorimarkkinoilla on nähtävissä kilpailun keskittymistä, joka saattaa heijastua myös kotimarkkinoille.

”Uskomme mahdollisten konsolidaatioiden keskittyvän ensi vaiheessa muihin Euroopan maihin kuin Suomeen. TeliaSonera olisi mahdollisissa Eurooppalaisissa järjestelyissä uskoaksemme lähinnä myyjä (Espanjan toiminnot). Suomessa varsinkin DNA voisi olla ulkomaisten tahojen kiinnostuksen kohteena jollain aikavälillä”, Inderes toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös