Makrotalous

Teräsyritysten johtajien avoin kirje EU-päättäjille

Eurooppalaisten teräsyritysten toimitusjohtajat ovat huolissaan Euroopan kilpailukyvystä.

Eurooppalaisten teräsyritysten toimitusjohtajat vaativat avoimessa kirjeessään EU-maiden hallituksia ja valtionpäämiehiä palauttamaan tasapainon teollisuus-, energia- ja ympäristöpolitiikkojen välille, jotta EU-talouden ytimen muodostavien teollisuusalojen kansainvälinen kilpailukyky säilyisi.

Toimitusjohtajat kantavat huolta ilmastonmuutoksesta, mutta eivät hyväksy yksipuolisia päästövähennystavoitteita eurooppalaiselle teollisuudelle.

”Parhaimpien laitosten on jatkossakin saatava kaikki päästöoikeutensa ilmaiseksi ilman vähennyskertoimia. Lisäksi päästökaupan seurauksena tapahtuva sähkön hinnan nousu on kompensoitava täysimääräisesti”, kirjeessä todetaan.

Energiaintensiiviselle teollisuudelle ei saa tulla lisämaksuja vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymisestä, niin kauan kuin kilpailijamaiden yrityksillä ei näitä maksuja ole, toimitusjohtajat vaativat.

”On etsittävä ratkaisuja, joilla luodaan win-win-tilanne energia- ja ilmastoasioiden välille, ilman, että vaarannetaan Euroopan tehdasteollisuus ja hyvinvointi.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös