Makrotalous

Teräsyritysten johtajien avoin kirje EU-päättäjille

Eurooppalaisten teräsyritysten toimitusjohtajat ovat huolissaan Euroopan kilpailukyvystä.

Eurooppalaisten teräsyritysten toimitusjohtajat vaativat avoimessa kirjeessään EU-maiden hallituksia ja valtionpäämiehiä palauttamaan tasapainon teollisuus-, energia- ja ympäristöpolitiikkojen välille, jotta EU-talouden ytimen muodostavien teollisuusalojen kansainvälinen kilpailukyky säilyisi.

Toimitusjohtajat kantavat huolta ilmastonmuutoksesta, mutta eivät hyväksy yksipuolisia päästövähennystavoitteita eurooppalaiselle teollisuudelle.

”Parhaimpien laitosten on jatkossakin saatava kaikki päästöoikeutensa ilmaiseksi ilman vähennyskertoimia. Lisäksi päästökaupan seurauksena tapahtuva sähkön hinnan nousu on kompensoitava täysimääräisesti”, kirjeessä todetaan.

Energiaintensiiviselle teollisuudelle ei saa tulla lisämaksuja vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymisestä, niin kauan kuin kilpailijamaiden yrityksillä ei näitä maksuja ole, toimitusjohtajat vaativat.

”On etsittävä ratkaisuja, joilla luodaan win-win-tilanne energia- ja ilmastoasioiden välille, ilman, että vaarannetaan Euroopan tehdasteollisuus ja hyvinvointi.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös