Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Nousun jälkeen vähennetään riskiä

Varainhoitoyhtiö Pictet Asset Management laskee osakkeet neutraaliin painoon. Lyhyellä aikavälillä korjausliikkeen todennäköisyys on kasvanut.

Osakemarkkinat elpyivät vahvasti helmikuussa tammikuisen pudotuksen jälkeen, Pictet Asset Management toteaa tuoreimmassa Barometer-katsauksessa.

Fuusiot, yritysostot ja osakeannit lisääntyivät samaan aikaan kuin sijoittajien tunnelmat kohosivat. Facebookin WhatsApp-pikaviestiyhtiön osto ja sarja listautumisanteja auttoivat nostamaan yhdysvaltalaiset osakkeet lähelle ennätystasoa.

Kehittyneistä markkinoista nousi kuitenkin eniten Eurooppa, joka vuoden alusta tarkasteltuna on parhaiten tuottava alue yritysten edelleen heikoista tuloksista huolimatta. Japanilaiset osakkeet jäivät jälkeen globaaleista indekseistä, koska sijoittajat olivat huolissaan maan kulutusveron todennäköisestä nostosta.

Kehittyvien maiden osakkeet olivat myös alle keskitason. Yksittäisten markkinoiden tuotot vaihtelivat kuitenkin suuresti. Poliittinen myllerrys Ukrainassa horjutti uskoa venäläisiin osakkeisiin, joiden putoaminen helmikuussa aiheutti suuren tappion. Kirjon toisessa päässä Indonesian osakemarkkinat nousivat niin, että niiden tuotto vuonna 2014 on 15 prosentin luokkaa.

Nousussa on todennäköisesti ollut osansa myös teknisillä tekijöillä. Sijoittajien mieliala oli ollut epätavallisen synkkä tammikuun romahduksen jälkeen, mikä loi hyvät edellytykset uudelle nousulle.

Talousluvut ja yritysten tulokset eivät olleen mitenkään erityisen hyviä. Yhdysvaltojen vähittäiskauppa ja teollisuustuotanto putosivat tammikuussa, ja yhtiöiden tulosennusteet kaikkialla maailmassa jatkoivat laskuaan. Japani oli ainoa poikkeus tulosennusteissa.

Kun osakkeet nousivat, kehittyneiden markkinoiden valtionlaina pysyivät käytännössä ennallaan. Kehittyvien markkinoiden lainat taas vahvistuivat selvästi. Paikallisen valuutan joukkolainat hyötyivät Turkin liiran ja Brasilian realin kaltaisten valuuttojen noususta.

Muualla high yield -joukkolainat menestyivät investointiluokan lainoja paremmin. Myös raaka-aineet nousivat vahvasti, kulta jopa noin 6 prosenttia.

Pictet laskee osakkeet neutraaliin painoon. Vaikka niiden keskipitkän aikavälin näkyvät ovat hyvät, lyhyellä aikavälillä korjauksen todennäköisyys on lisääntynyt.

Alueista varaihoitoyhtiö säilyttää ylipainon kehittyvien markkinoiden osakkeissa. Eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset osakkeet vaikuttavat yliarvostetuilta.

Sektoreista ylipaino pysyy syklisissä aloissa, kuten energiassa, materiaaleissa ja teollisuudessa, sillä Pictet odottaa pääoman käytön nousevan.

High yield -joukkolainat ovat arvostussyistä edelleen ylipainossa investointiluokan lainoihin verrattuna. Pictet seuraa tarkkaan mahdollisuuksia kehittyvillä markkinoilla.

Lähde: Cocomms Oy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös