Sijoitusideat

Venäjä-huolet painaneet näiden yhtiöiden osakekursseja liikaa

Nokian Renkaat ja Amer Sports ovat kärsineet Ukrainan kriisistä. Yhtiöiden osakekurssit ovat kuitenkin laskeneet jo liikaa, arvioi Nordea.

Venäjän ruplalla ja maan taloudellisilla ongelmilla on selvä vaikutus Nokian Renkaiden tuloksentekokykyyn, arvioi Nordea markkinakommenteissaan.

Tästä huolimatta Nordean mukaan markkinoilla hinnoitellaan yhtiön osakekurssiin jo liikaakin vastoinkäymisiä.

”Venäjän ongelmien myötä odotamme nyt maan rengasmyynnin laskevan euromääräisenä 10-15 %. Euroopassa sen sijaan näkymät ovat kohenemaan päin, mikä tasoittaa myynnin laskua itänaapurissa”, Nordea toteaa.

Lisäksi Nordea muistuttaa, että rengasyhtiöllä on nettovelaton tase, hyvä kassavirta ja vähäiset investointitarpeet. Nämä kaikki tukevat yhtiön osingonmaksukykyä.

Nokian Renkaat tarjoaakin nyt sijoittajille tilaisuuden hyötyä osakkeeseen liittyvästä ylireagoinnista.

”Viimeisten kuukausien tapahtumat huomioiden osake on laskenut jo liikaa, ja uskomme osakkeen tällä hetkellä tarjoavan hyvän ostomahdollisuuden. Osinko (1,45 euroa, osinkotuotto 5 %) irtoaa osakkeesta 9. huhtikuuta”, Nordea toteaa.

Myös Amer Sports on saanut markkinoilla liioiteltuja iskuja.

Venäjähuolien keskellä tätä Amer Sportsin kurssilasku on Nordean mukaan yllätys, sillä yhtiön myynti itänaapurissa on vain yksittäisiä prosentteja.

”Selitys kurssilaskuun löytyy sijoittajien huolista, että alkuvuosi on ollut yhtiölle vaikea mm. epäsuotuisten sääolosuhteiden ja valuuttakurssimuutosten johdosta”, Nordea toteaa.

Yhtiön ongelmat ovat kuitenkin painottuneet vuoden ensimmäiseen neljännekseen, ja ongelmakohtien ohella Amer Sportsin muu liiketoiminta näyttää yhä olevan varsin hyvällä mallilla, Nordea toteaa.

”Näemmekin alkuvuoden heikkouden niin tulosnäkymissä kuin osakekurssissa tarjoavan hyvän ostomahdollisuuden hieman kärsivällisemmälle sijoittajalle.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös