Markkinakommentit

Katse kohti kehittyviä markkinoita

Sijoittajat ovat jälleen kiinnostumassa kehittyvistä markkinoista, kertoo rahastoyhtiö eQ. Kehittyvien markkinoiden osakkeiden arvostustasot ovat nyt houkuttelevalla tasolla.

Parin viime viikon aikana sijoittajat ovat siirtäneet katseitaan kohti kehittyviä markkinoita enenevissä määrin, kertoo rahastoyhtiö eQ viikkokatsauksessaan.

Rahastoyhtiön mukaan sijoittajien kiinnostus kehittyviä markkinoita kohtaan on näkynyt viime viikkojen aikana rahastojen nettomerkinnöissä. ”Rahavirrat ovat kääntyneet jälleen kohti kehittyviä markkinoita oltuaan ennätykselliset 22 viikkoa negatiivisia. Näyttäisi siltä, että viime kesänä alkanut laajamittainen kehittyvien markkinoiden myynti on ainakin tilapäisesti tullut päätökseen”, eQ toteaa.

Myös kehittyvien markkinoiden arvostustaso on houkutteleva.

”Kehittyvien markkinoiden hinnoittelu on jäänyt selkeästi jälkeen länsimaista siitäkin huolimatta, että tuloskehitys on siellä on ollut monin paikoin varsin hyvää”, eQ toteaa.

Rahastoyhtiö muistuttaa, että esimerkiksi Kiinassa tuloskasvu finanssikriisin loppumisen jälkeen on ollut linjassa yhdysvaltalaisten yhtiöiden kanssa. Silti amerikkalaiset yhtiöt hinnoitellaan noin 50 prosenttia korkeimmilla arvostuskertoimilla.

Lisäksi markkinoiden luottamus Kiinaa kohtaan on eQ:n mukaan hieman vahvistunut.

Kaikki kehittyvät taloudet eivät kuitenkaan rahastoyhtiötä kiinnosta.

”Erityisesti Venäjä ei näytä juuri nyt kovin houkuttelevalta markkinalta, mutta taas Kaakkois-Aasian nousevat taloudet kyllä”, eQ toteaa. EQ:n mukaan Brasilian markkinat näyttävät nyt pitkästä varsin houkuttelevilta laskeneen arvostustason ja parhaiden yhtiöiden kaikesta huolimatta varsin hyvistä tulevaisuuden näkymistä johtuen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös