Markkinakommentit

FIM: Ulkomaille avautuva Vietnam on houkutteleva sijoitusmarkkina

Sijoituspalvelutalo FIM on lisäämässä maan painoa FIM Frontier rahastossaan.

Vietnam on ollut 2000-luvulla yksi Aasian nopeimpia talouskasvun maita, toteaa FIM:n rahastonhoitaja Mika Kannisto markkinakatsauksessaan. Maan viimeisen 10 vuoden keskimääräinen kasvu oli 6,3 %, joka oli toiseksi korkein lukema Aasiassa kyseisellä ajanjaksolla.

Finanssikriisi johti maassa kiinteistökuplaan ja kiinteistöjen hinnat romahtivat huipustaan peräti 60 prosenttia.

Nyt maan hallinto on kuitenkin tehnyt merkittäviä reformeja talouden ongelma-alueilla, Kannisto toteaa. Reformeista Kannisto mainitsee kullan kieltämisen hinnoittelussa, pankkien sääntelyn kiristymisen sekä valtionyhtiöiden yksityistämisohjelman.

Vietnamin talouskehityksen trendi on nyt positiiviseen päin viennin ja sitä ruokkivien ulkomaisten investointien vetämänä, Kannisto toteaa. Maan talouskasvun odotetaan olevan noin 5,5 % vuonna 2014 ja toipuvan siitä yli 6 %:iin ensi vuonna.

Myös maan pörssiä on kehitetty positiiviseen suuntaan.  ”Valtiolla ja markkinavalvojalla on käynnissä useita ”hankkeita”, jotka tulevat kasvattamaan maan pörssiä ja lisäämään sen kiinnostavuutta kansainvälisten sijoittajien silmissä”, Kannisto toteaa. Esimerkiksi ulkomaalaisten sijoittajien omistusrajoitteita ollaan purkamassa.

Uudistukset ja positiivinen talouskehitys ovat näkyneet pörssiyhtiöiden kasvuna. Kanniston mukaan listattuja yhtiöitä on yhteensä jo noin 600, kun vielä vuonna 2000 vaivaiset 12 yhtiötä.

Kaikesta huolimatta Vietnamin osakemarkkinoiden hinnoittelu on maltillista. Kanniston mukaan MSCI Vietnam indeksin p/e-kerroin on vain 11,9x vuoden 2015 ennustetuilla tuloksilla laskettuna.

”Vietnamin markkinoiden lyhyen tähtäimen kehitykseen vaikuttaa varmasti Kiinan kanssa viime aikoina uutisotsikoissa olleet aluevesikiistat sekä uutiset liittyen mm. pankkisektorin uudelleenjärjestelyn kehitykseen”, Kannisto toteaa.

Vietnamista onkin sijoituskohteena tällä hetkellä mielenkiintoinen.

”Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä näemme Vietnamin erittäin kiinnostavana sijoituskohteena, kun pankkisektori on saatu uudelleen järjesteltyä, kiinteistömarkkinat lähtevät toipumaan ja pankkien lainanannon myötä yksityisen sektorin investoinnit ja kulutus alkavat kasvamaan”, Kannisto toteaa.

Vietnamin paino FIM Frontier -rahastossa on noin 3 %, mutta sijoituspalvelutalo tulee kasvattamaan sitä pikkuhiljaa tulevaisuudessa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös