Indikaattorit

Joko vihdoinkin Suomeen suhdannekäänne?

Tilastokeskuksen mukaan kausitasoitettu tuotanto kasvoi huhtikuussa 0,8 prosenttia edelliskuukaudesta. Myös teollisuuden tilaukset ovat kasvussa.

Työpäiväkorjattuna tuotanto oli 1,2 prosenttia edellisvuotta korkeammalla tasolla. Tämän vuoden huhtikuussa oli yksi työpäivä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Ilman työpäiväkorjausta alkuperäinen sarja oli 1,0 prosenttia vuotta aiempaa alemmalla tasolla.

Kansantalouden tuotanto ei ole täsmälleen sama asia kuin bruttokansantuote. Bruttokansantuotteesta on poistettu välituotteet, kun kansantalouden tuotannossa ne ovat mukana.

Tuotannon käänne ei ollut sikäli yllätys, että teollisuuden uusien tilausten arvo on ollut kasvussa. Uusien tilausten arvo nousi edellisvuodesta kolmantena peräkkäisenä kuukautena. Tammi-huhtikuun aikana tilaukset kasvoivat 4,2 prosenttia edellisvuodesta.

Alkutuotanto eli maa-, riista-, metsä- ja kalatalous pysyi edellisvuoden tasollaan. Palvelut ja jalostus kasvoivat molemmat prosentin vuoden 2013 huhtikuusta.

Jalostus sisältää teollisuuden ja rakentamisen. Palvelut sisältää kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan, liikenteen, liike-elämän palvelut sekä kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan ja julkiset palvelut.

Kuvaaja: Tuotannon työpäiväkorjattu muutos edellisvuoden vastaavasta kuukaudesta, %

Lähde: Tilastokeskus

Lähde: Tilastokeskus

 

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös