Yritysuutiset

Nokia panostaa tosissaan karttapalveluihin

Tällä viikolla Nokia julkisti ostaneensa pienen mobiilipaikannuspalveluja tarjoavan yrityksen. Kaupalla on Nokian tulevaisuuden kannalta suuri merkitys.

Nokia panostaa nyt karttapalveluihin. Tällä viikolla yhtiö kertoi ostaneensa amerikkalaisen mobiilipaikannuspalveluita tarjoavan Medio Systemsin. Pari viikkoa sitten yhtiö kertoi ostavansa Desti-nimisen yhtiön, joka sekin keskittyy karttapalveluihin.

Vuonna 2004 perustettu Medio Systems sijaitsee Seattlessa ja se työllistää 70 työntekijää. Medion teknologia tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden räätälöidä karttapalveluita omien mieltymysten mukaan.

Vaikka kauppa oli pieni, on sillä suuri merkitys yhtiön tulevaisuuden suunnitelmien kannalta.

Medio Systemsin osto parantaa Nokian mukaan sen mahdollisuuksia tarjota personoituja karttapalveluita ennakoivan analytiikan avulla.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Nokia hakee nyt uusia vahvuusalueita myytyään matkapuhelinliiketoiminnan Microsoftille. Vaikka Nokia saa suurimmat tuotot verkkoliiketoiminnasta, aikoo yhtiö tehdä karttapalveluista vahvemman toimijan kilpailijoita vastaan.

”Markkinoilla on useita analytiikka-alustoja, mutta vain harvat ovat lähteneet mukaan ennakoivaan analytiikkaan”, sanoo Nokian Here-palveluiden johtaja Michael Halbherr Bloombergin haastattelussa.

Kommentoi
Ylös
>