Markkinakommentit

Korkomarkkinat tuottavat heikosti – osakkeille ei vaihtoehtoja

Korkosijoitusten tuottotasojen painuessa yhä matalammiksi, ei osakesijoituksille nyt ole vaihtoehtoja, arvioi Mandatum Life.

Toukokuun aikana ensi vuoden tulosennusteita laskettiin 0,1 prosenttia. Globaalisti ensi vuodelle ennustetaan nyt 8,5 prosentin tuloskasvua, Mandatum Life toteaa kuukausikatsauksessaan.

Euroalueella tuloskasvuodotuksiin ei ole saatu positiivista nostetta siitä huolimatta, että talouskasvun indikaattorit ovat vahvistuneet. Euroopan osakemarkkinoiden kurssinousu onkin perustunut kokonaan arvostuskertoimien nousuun, Mandatum Life toteaa.

Maailmantalouden positiivisten kasvuodotusten tulisi vähitellen näkyä myös eurooppalaisten osakkeiden tulosten kohentumisena.

Mandatum Lifen mukaan osakkeiden arvostustasojen noususta huolimatta on osakkeille vaikea löytää vaihtoehtoja vallitsevassa tilanteessa. Osakkeille vaihtoehtoisten korkosijoitusten tuotot ovat yksinkertaisesti painuneet hyvin alhaalle.

”Keskuspankit ovat huolehtineet siitä, että riskitön korko on ollut jo pitkään USA:ssa hyvin matalalla ja sen seurannaisena pidemmät valtionlainat ovat myös matalalla”, varainhoitotalo toteaa.

Erityisesti Euroopassa vallitsee nyt epäsuhta osakkeiden osinkotuottojen ja korkosijoitusten tuottojen välillä. ”Keskuspankit ovat huolehtineet siitä, että riskitön korko on ollut jo pitkään USA:ssa hyvin matalalla ja sen seurannaisena pidemmät valtionlainat ovat myös matalalla”, toteaa Mandatum Life.

Osakemarkkinoita tukee myös alhainen volatiliteetti eli hintaheilunta. ”Keskuspankit ovat huolehtineet siitä, että riskitön korko on ollut jo pitkään USA:ssa hyvin matalalla ja sen seurannaisena pidemmät valtionlainat ovat myös matalalla”, varainhoitotalo toteaa.

Mandatum Life pitää eurooppalaiset osakkeet lievässä ylipainossa. USA, Skandinavia ja Suomi ovat lievässä alipainossa. Korkosijoitukset ovat lähes kauttaaltaan lievässä alipainossa.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös