Sijoitusideat

Näille osakkeille Handelsbanken antaa ostosuosituksen

Sijoittajien tuotonmetsästys jatkuu yhä ja Helsingin pörssi tarjoaa edelleen houkuttelevia sijoituskohteita.

Riskinottohalukkuus on pohjoismaisilla osakemarkkinoilla vahvaa. ”Yhtiöiden taseissa on runsaasti rahaa, rahoitus on edullista ja toiveet makrotalouden elpymisestä rohkaisevat sijoittajia”, pankki toteaa.

Myös EKP:n elvytyspäätös lisää pankin mukaan markkinoiden likviditeettiä ja tukee osakkeita.

Vaikka Helsingin pörssillä on takanaan tanakka nousuputki, löytyy kotimarkkinoilta Handelsbankenin mukaan vielä houkuttelevia sijoituskohteita.

Tässä Handelsbankenin listaamat osakkeet, joille pankki antaa ”Osta”-suosituksen.

Cargotec – tavoitehinta 45 euroa

Yhtiö on maailman johtava rahdinkäsittelykaluston toimittaja satamiin ja laivoihin. Handelsbankenin mukaan Cargotecin tuotteiden kysyntä kasvaa ja yhtiö leikkaa kustannuksiaan. ”Pitkän uudelleenjärjestelyn jälkeen uskomme myös tähän mennessä maltillisina pysyneiden markkinoiden odotusten nousevan”, pankki toteaa.

Cramo – tavoitehinta 18,5 euroa

Cramo on johtava kone- ja laitevuokraamo Pohjoismaissa. Rakentamisen elpyminen päämarkkinoilla lupaa hyvää yhtiön näkymille, pankki toteaa. Cramon osakkeen arvostustaso 15 – 20 prosenttia kilpailijoita edullisempi. ”Toiminnan laajennus Saksassa luultavasti laukaisee arvostuksen nousuun”, Handelsbanken toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös