Asunnot ja kiinteistöt

Ensimmäisen sijoitusasunnon hankkiminen on helppoa

Asuntosijoittaja neuvoo SalkunRakentajan vierasblogissa, millaisella strategialla sijoitusasunnon hankkiminen onnistuu kivuttomasti.

Monet haaveilevat sijoitusasunnon ostosta, mutta pitävät sitä liian vaikeana tai kalliina vaihtoehtona itselleen. Asia ei kuitenkaan monesti ole näin. Kerron omasta kokemuksestani kuinka helppoa ensimmäisen sijoitusasunnon hankinta voi olla.

Olin lukenut useita kirjoja ja kuunnellut tuntitolkulla ääninauhoja asuntosijoittamisesta, kunnes oli aika toimia. Olin 23-vuotias opiskelija, kuten silloinen tyttöystäväni, nykyinen vaimoni. Meillä oli molemmilla opiskelun ohella jonkin verran tuloja, joilla saimme talouden ylijäämäiseksi eli kerrytettyä rahaa säästöön.

Strategiani perustui siihen, että ostetaan ensin asunto itsellemme, joka lopulta jätetään vuokralle, kun muutamme seuraavaan asuntoon. Tässä toimintavassa on ainakin kaksi erinomaista asiaa.

Ensinnäkin positiivisen lainapäätöksen saaminen on ylipäänsä helpompaa omaan kuin sijoitusasuntoon. Lisäksi pankin myöntämä marginaali normaalille asuntolainalle on huomattavasti alhaisempi kuin sijoitusasunnolle. Karkeasti voidaan puhua jopa yhden prosenttiyksikön erosta, joka johtaa tuhansien eurojen säästöihin tarkasteltaessa vähintään 10 vuoden ajanjaksolla.

Toisekseen, jos asunnossa asuu vähintään kaksi vuotta, saa sen myydä ilman veroseuraamuksia. Tapauksesta riippuen tämäkin etu voi säästää tuhansia euroja, jopa enemmän. Vinkki: pidä asuntoa pitkään.

Olin myös kuullut, että ensimmäiseen asuntoon voi säästää rahaa ASP-tilin avulla. Muutamia vuosia sitten valtio antoi porkkanan, että kaikki ASP-tilille säästävät saavat 3000€ bonuksen, jos ostavat asunnon tietyn ajan puitteissa. Siis kolme tonnia! Valtio halusi vauhdittaa hiipunutta asuntokauppaa ja jakoi täysin ilmaista rahaa. En voinut kieltäytyä moisesta tarjouksesta, joten avasimme ASP-tilin ja aloimme hiljalleen etsimään sopivaa asuntoa.

Vastaavaa palkkiota ei enää ole, mutta ASP-tilissä on muitakin hyviä puolia

  • Pankki myöntää lainan helposti, kun tilille on säästänyt säännöllisesti
  • Pankin myöntämä marginaali lainalle on, tai ainakin pitäisi olla, alhaisempi
  • Lainalle saa ilmaiseksi 10 vuoden korkokaton
  • Valtion takaus 90% kauppahinnasta
  • ASP-tilille maksetaan vuotuista korkoa ja lisäkorko, kun säästämisen ehdot on täytetty ja asunto hankittu

Lisää ASP-säästämisesta voi lukea Osuuspankin sivuilta.

Jonkin ajan kuluttua Jyväskylän aivan keskustan tuntumasta löytyi 42m2 pieni kaksio vanhasta taloyhtiöstä, johon oli käyttövesiputket uusittu. Pääsimme myyjän kanssa hinnasta sopuun, ostimme asunnon 93 000€:lla ja muutimme sinne asumaan.

Emme ehtineet asua asunnossa edes vuotta ennen kuin lähdimme ulkomaille ja laitoimme asunnon vuokralle yli 6% tuotolla. Noin kahden vuoden omistuksen jälkeen vaimoni työkaveri etsi asuntoa Jyväskylän keskustasta ja myimme asuntomme hänelle 100 000€:lla.

Kaikin puolin sijoitus oli erittäin onnistunut kaikessa yksinkertaisuudessaan ja antoi kipinää jatkolle. Laitoin kaupasta vapautuneet rahat välittömästi poikimaan seuraaviin kohteisiin ja nyt noin viisi vuotta myöhemmin sijoitusasuntoja on kertynyt mukavasti lisää.

Henri Neuvonen

Henri Neuvonen on uuden asuntosijoittamiseen erikoistuneen nettisivun (www.sijoitusasunnot.com) yksi omistajista ja ylläpitäjistä. Nettisivuilla annetaan arvokasta tietoa ja hyödyllisiä työkaluja asuntosijoittamiseen.  Sijoitusasuntoja hänellä ja hänen yrityksellään on jo kymmeniä. 

3 kommenttia

3 kommenttia

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös