Rahastotietoa

Ensimmäinen eurooppalaisten pienyhtiöiden osinkorahasto markkinoille

Suomalainen Dividend House lanseeraa markkinoiden ensimmäisen pieniin ja keskisuuriin eurooppalaisiin osingonmaksajiin erikoistuvan rahaston.

Dividend House European Small Cap -rahasto aloittaa toimintansa maanantaina 1.9.2014. Minimimerkintä on 5 000 euroa tai säännöllisen rahastosäästämisen yhteydessä 250 euroa kuukaudessa

Suomalainen Dividend House on ainoa osinkosijoittamiseen keskittynyt rahastoyhtiö Euroopassa.

Selkeä ja ymmärrettävä osinkosijoittaminen kasvaa tasaisesti ja Dividend Housen asiakasmäärä ja pääomat ovat vahvassa kasvussa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Yhtiö lanseerasi vuonna 2010 pohjoismaiset osinkorahastot.

Tuotetarjonnan laajentaminen eurooppalaisiin pienyhtiöihin on Dividend Houselle luonteva seuraava askel.

”Euroopan monipuolisuus, vakaan länsimarkkinan likviditeetti ja laajat kotimarkkinat tekevät alueesta erittäin kiinnostavan. Euroopassa on yli 200 yhtiötä, jotka ovat pystyneet kasvattamaan osakekohtaista osinkoaan joka vuosi viimeiset viisi vuotta. Esimerkiksi Suomessa vastaavia yhtiöitä on vain kuusi”, toteaa rahastoyhtiön toimitusjohtaja Risto Päivänsalo.

Perustettavan European Small Cap -rahaston salkunhoidosta vastaavan Jarno Nurmisen mukaan tällä hetkellä kiinnostavimmat alueet löytyvät läntisestä Euroopasta.

”Ennustettavuuden ja vakauden tavoite pitää meidät poissa riskisimmiltä sektoreilta ja alueilta. Haemme vahvataseisia yhtiöitä, jotka pystyvät samanaikaisesti rahoittamaan kasvun ja palkitsemaan omistajansa kasvavilla osingoilla”, Nurminen kertoo.

Esimerkkeinä Nurminen mainitsee brittiläisen vaatteita ja sisustustuotteita myyvän Laura Ashleyn, joka tarjoaa lähes 8 prosentin osinkotuoton nettovelattomalla taseella ja ranskalaisen, Marseillen kaupungin alueella tunneleita operoivan SMTPC:n (Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carénage), jonka osinkotuotto on lähes 7 prosenttia ja tuloskehitys hyvin ennustettavaa.

Kommentoi
Ylös
>