Valuuttakurssit

Euro heikkenee – nämä pörssiyhtiöt hyötyvät

Muutamat kotimaiset pörssiyhtiöt hyötyvät heikentyvästä eurosta.

Euron arvo suhteessa dollariin on vuoden 2012 lopusta saakka ollut vahvistumistrendillä, toteaa Nordea markkinakommenteissaan. Alkukesästä lähtien trendi näyttäisi ainakin katkenneen.

”Euro on toukokuun huipuistaan heikentynyt noin 5 % suhteessa dollariin. Euron heikkeneminen on tärkeätä mm. euroalueen vientiä ajatellen, mutta sillä on myös yhtiökohtaisia vaikutuksia”, Nordea toteaa.

Kotimaisittain euron heikkenemisestä dollaria vastaan hyötyy Nordean mukaan selvästi mm.Neste OilOutokumpu sekä metsäyhtiöt. ”Neste Oilille euron 10 %:n heikkeneminen dollaria vastaan voi johtaa jopa yli 100 miljoonan euron myötätuuleen, metsäyhtiöillä hyöty on suhteessa tulostasoon hieman pienempi”, Nordea toteaa.

Outokumpu hyötyy heikommasta eurosta pankin mukaan epäsuorasti. ”Outokummun aasialaiskilpailijoiden tuotteet hinnoitellaan dollareissa, ja euron heikkeneminen suhteessa dollariin parantaa näin ollen Outokummun tuotteiden kilpailukykyä. Tällä voi olla suurikin vaikutus, sillä tuonnin osuus Euroopan ruostumattoman teräksen markkinasta on yli 20 %, ja suurin osa tästä tulee Aasiasta.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös