Makrotalous

Korot pysyvät alhaalla pitkään

Euroopan keskuspankki viestittää toimillaan, että korot nykyisellä alhaisella tasollaan vielä pitkään, toteaa rahastoyhtiö Odin makrokatsauksessaan.

Euroopan keskuspankki EKP yllätti markkinat ja talousasiantuntijat syyskuun alussa laskemalla keskeisen rahamarkkinoiden ohjauskorkonsa ennätyksellisen alhaalle eli 0,05 prosenttiin 0,15 prosentista.

Keskuspankkitalletusten korko pudotettiin 0,20 prosenttia negatiiviseksi, kun se aiemmin oli 0,10 prosenttia miinuksen puolella. Keskuspankki kertoi myös aloittavansa arvopapereiden tukiostot jo lokakuussa.

Euroalueen jatkuvasti alhaisena pysyvä inflaatio, heikko kasvu ja korkea työttömyys edellyttävät toimia, ja EKP on ensimmäisenä suurista keskuspankeista ottanut käyttöön negatiivisen talletuskoron, toteaa Odin katsauksessaan.

Rahastoyhtiön mukaan EKP viestittää, että korot pysyvät nykyisellä alhaisella tasolla vielä pitkään.

”Euroalueelta saatiin elokuussa kehnoja makrotaloudellisia lukuja. Keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi ilmaisi huolensa inflaatio-odotusten alenemisesta ja vaati finanssipoliittisin keinoin annettavaa apua”, Odin toteaa.

Kommentoi
Ylös
>