Osakeanalyysit

Inderes odottaa suosikkiosakkeelta kovaa kasvua

Analyysitalo Inderes luottaa tämän kotimaisen yhtiön kasvunäkymiin, ja siksi toistaa ”Osta”-suosituksen. Osavuosikatsaus vahvisti uskoa yhtiön näkymiin.

Urheiluvälinekonserni Amer Sports julkaisi eilen analyysitalo Inderesin odotusten mukaisen Q3-raportin. Osavuosikatsaus kuitenkin vahvisti yhtiön vankkoja kasvunäkymiä.

”Olemme pitäneet ennusteemme käytännössä muuttumattomina, mutta olemme entistä luottavaisempia yhtiön lähivuosien tulosparannuksen suhteen”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Voimakkaimmin Amer Sports kasvatti Kuntoilun myyntiä, joka kasvoi odotuksia voimakkaammin. Kasvu taustalla oli Yhdysvaltojen vahva myynti ja odotuksia pienempi valuuttavaikutus. Talviurheiluvälineiden myynti laski selvästi Inderesin odotuksia vähemmän (-1 % vs. -8 %).

Yhtiön liikevoitto ilman kertaeriä kasvoi vuodentakaisesta kuusi prosenttia 87,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto jäi hieman markkinoiden 91,5 miljoonan euron ennusteesta johtuen etenkin talviurheiluvälineiden myyntimixin ja Venäjän tilanteen markkinatilanteen heikentymisestä.

Inderesin mukaan Pallopelit oli raportin ylivoimaisesti positiivisin yllätys. ”Pallopelien bruttomarginaali nousi katsauskaudella noin 4 % ja kiinteät kulut laskivat noin prosentilla. Suoritus on mielestämme erinomainen, kun otetaan huomioon, että yhtiö aloitti Pallopelien saneerauksen vasta kuluvan vuoden alussa”, analyysitalo toteaa.

Yhtiö toisti Inderesin odotusten mukaisesti ohjeistuksensa, jossa se odottaa valuuttaneutraalin  liikevaihdon kasvavan vähintään viisi prosenttia ja liikevoiton ilman kertaeriä parantuvan edellisvuodesta.

Inderes ennustaa yhtiön valuuttaneutraalin liikevaihdon kasvavan 6 prosenttia ja liikevoiton parantuvan 6,5 prosenttia.

Analyysitalo odottaa lähivuosina Amer Sportsilta komeita kasvulukuja.

”Kokonaisuutena odotamme yhtiön osakekohtaisen tuloksen kasvavan vuosien 2014-2017 välillä noin 15 % vuodessa”, Inderes ennustaa.

Kasvuodotuksiin nähden urheiluvälineyhtiön arvostustaso ei vaikuta kohtuuttomalta. Inderesin  mukaiset P/E-ennusteet vuosille 2015 ja 2016 ovat 14x ja 11x.

”Näemme osakkeessa edelleen selkeää nousuvaraa houkuttelevan arvostuksen ja voimakkaan tuloskasvun myötä”, Inderes arvioi.

Analyysitalo toistaa Amer Sportin 18,0 euron tavoitehinnan ja osta-suosituksen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös