Yritysuutiset

Tuloskausi alkanut myötätuulessa

Parhaista tulosyllätyksistä tänään vastasivat Ponsse, KONE ja Rapala.

Ponssen liikevaihto oli 86,4 M€ (ennuste 76,1 M€) ja liikevoitto 9,5 M€ (ennuste 7,3 M€). Metsäkoneiden kysyntä jatkui erittäin vahvana. Saadut tilaukset ja tilauskanta kasvoivat voimakkaasti. Tilanne Venäjän markkinoilla on jatkunut positiivisena. Vahvan tilauskannan ansiosta tehtaan kapasiteettia nostetaan. Tulosohjaus ennallaan.

Rapalan liikevaihto oli 67,8 M€ (ennuste 66,0 M€) ja liiketulos 4,7 M€ (ennuste 3,0 M€). Yhtiö saavutti myynti- ja liikevoittoennätyksen kolmannella neljänneksellä. Venäjän tulos heikkeni ruplan heikkenemisestä johtuen. Tuotannon siirto on toteutunut ja tämän uskotaan vaikuttavan positiivisesti tulokseen loppuvuonna. Tulosohjaus ennallaan.

KONEen liikevaihto oli 1 878 M€ (analyytikoiden ennuste 1 894,8 M€) ja liiketulos 276,6 M€ (ennuste 277,5 M€). Vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä uusien laitteiden markkinan hyvä kasvu jatkui maailmanlaajuisesti. Saadut tilaukset ja tilauskanta vahvistuivat selvästi vertailukaudesta. Tulosohjausta täsmennettiin.

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivuilla 21.10.2014.

Kommentoi
Ylös
>