Markkinakommentit

Jenkkiosakkeiden arvostustaso 10 vuoden huipussa

New-York-USA-012015

Yhdysvaltojen S&P 500 -osakeindeksin P/E-kerroin oli viimeksi yhtä korkealla vuonna 2005.

S&P 500 -indeksin 12 kuukauden eteenpäin katsova P/E-kerroin on 16,6, kertoo osaketutkimusyhtiö Factset. Eteenpäin katsovassa arvostuskertoimessa osakekohtaisena tuloksena käytetään analyytikoiden tulosennusteita, ei siis toteutunutta tulosta.

S&P500-arvostustaso-PE-kerroin-012015

Jenkkipörssin arvostustaso on noussut selvästi yli viiden vuoden, 10 vuoden ja 15 vuoden historiallisen keskiarvon yläpuolelle. 15 vuoden keskimääräinen arvostustasoon 16,1.

Factsetin mukaan P/E-kerroin oli viimeksi näin korkealla maaliskuussa 2005. Arvostuskertoimen nousu johtuu etupäässä tulosennusteiden laskusta. Joulukuuhun verrattuna tulosennusteet ovat laskeneet 2,2 prosenttia.

Toimialoista eniten tulosennusteet ovat laskeneet energiasektorilla, jossa tulosennusteet ovat laskeneet joulukuusta peräti 27,3 prosenttia. Toimialan vaikeuksien taustalla on öljyn hinnan lasku. Tulosennusteiden raju lasku on nostanut sektorin keskimääräisen 12 kuukauden eteenpäin katsovan P/E-kertoimen tasolle 22,4, mikä korkein taso sitten vuoden 2002.

Muilla toimialoilla ei ole tapahtunut mitään vastaavaa, sillä enimmillään osakekohtaiset tulokset ovat energiasektorin ulkopuolella laskeneet enimmillään 1,6 prosenttia.

Korjaus: Artikkelissa väitettiin virheellisesti, että P/E-kerroin oli viimeksi näin korkealla 2015. Virhe korjattu tekstiin.

2 kommenttia
Avatar
Simba Makaveli 25.1.2015
| |
"Factsetin mukaan P/E-kerroin oli viimeksi näin korkealla maaliskuussa 2015." Hmmm... Jotain hämärää kyseisessä lauseessa on.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös