luokittelematon

FIM: Negatiiviset tulosvaroitukset harvassa

Sijoituspalvelutalo FIM:n mukaan vähäinen negatiivisten tulosvaroitusten määrä kielii siitä, että loppuvuosi on kulunut pörssiyhtiöissä odotusten mukaisesti.

Suomalaisyhtiöiden tuloskausi alkoi perjantaina 23.1. Baswaren tilinpäätöstiedotteella. Jotain alkavan tuloskauden suunnasta kertoo se, että negatiivisia tulosvaroituksia on tullut vähän.

Sijoituspalvelutalo FIM summaa aamukatsauksessaan viimeaikaiset tulosvaroitukset. Markkina-arvoltaan suurimmista–yhtiöistä (HEX 55) negatiivisen tulosvaroituksen 3Q-osavuosikatsauksen jälkeen ovat antaneet vain seuraavat:

Olvi (8.1.)

Pöyry (18.12.)

Ramirent (16.12.)

Aspo (Leipurin 3.12)

Tikkurila (14.11.)

Tämän lisäksi Outokumpu kertoi Calvertin tehtaan teknisistä ongelmista ja vaisusta liiketoimintaympäristöstä. Kertaluonteisista alaskirjauksista ovat FIM:n mukaan raportoineet TeliaSonera ja StoraEnso.

Positiivisen tulosvaroituksen ovat antaneet seuraavat:

Lassila&Tikanoja (20.1.)

Neste Oil (20.12)

Atria (13.11.)

FIM:n mukaan myös edellisvuonna negatiivisia varoituksia saatiin vähän. ”Kahden edellisvuoden viimeisten tulosvaroitusten päivämääristä voidaan tulkita, että kuluva viikko on tulosvaroitusten suhteen kriittinen. Pidämme joka tapauksessa epätodennäköisenä, että negatiivisia tulosvaroituksia tulisi enää useita”, FIM toteaa.

Tämä saattaa olla FIM:n mukaan signaali siitä, että loppuvuosi on sujunut vähintäänkin odotusten mukaisesti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös