Rahastotietoa

Kotimaisten sijoitusrahastojen suosio kasvoi hurjasti

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin viime vuonna nettomääräisesti lähes 83 prosenttia enemmän pääomia kuin edellisvuonna, kertoo Finanssialan keskusliitto.

Euroissa kotimaisiin sijoitusrahastoihin sijoitettiin 8,6 miljardia euroa uutta pääomaa. Lisäksi rahastojen yhteenlaskettu arvo nousi positiivisen markkinakehityksen myötä noin 5,2 miljardilla eurolla.

Joulukuun lopussa rahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi kaikkien aikojen ennätykseen, 85,1 miljardiin euroon.

Vuonna 2014 eniten uutta pääomaa keräsivät pitkän koron rahastot, joihin sijoitettiin vuoden aikana nettomääräisesti 4,6 miljardia euroa.

Huolimatta matalista lähtötasoista pitkät korot jatkoivat laskuaan vuoden aikana, mikä näkyi positiivisena arvonmuutoksena pitkän koron rahastoissa, Finanssialan keskusliitto toteaa.

Yhdistelmärahasoihin sijoitettiin vuoden aikana 2,6 miljardia euroa ja osakerahastoihin 1,1 miljardia euroa. Osakerahastojen arvo nousi vuoden aikana jopa 2,9 miljardilla eurolla osakekurssien voimakkaan nousun siivittämänä.

FK:n mukaan osakerahastoissa eniten uutta pääomaa, 1,3 miljardia euroa, kertyi Pohjois-Amerikkaan sijoittaviin osakerahastoihin. Näistä rahastoista saatiin myös paras vuosituotto, joka oli keskimäärin peräti 24,2 prosenttia.

”Vuosi 2014 oli jälleen erinomainen vuosi rahastosijoittajalle. Osakekurssien voimakas nousu kasvatti osakesijoitusten arvoa ja tuotot ylsivät parhaimmillaan kymmeniin prosentteihin. Vuoteen mahtui paljon yllätyksiä, kuten Ukrainan kriisi ja öljyn hinnan romahdus. Yllättävää oli myös pitkien korkojen voimakas lasku, joka puolestaan pelasti korkosijoittajan vuoden”, summaa Finanssialan Keskusliiton analyytikko Elina Salminen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös