Valuuttakurssit

Salkunhoitaja: Euron heikentymisessä piilee mahdollisuuksia

Euron heikentyminen suhteessa dollariin tuo varsinkin eurooppalaisiin kasvuyrityksiin sijoittavalle yllättäviä tuottomahdollisuuksia, arvioi Mandatum Lifen salkunhoitaja Janne Holtari.

Holtarin mukaan yrityskauppa-aktiviteetti on ollut huomattavan vilkasta viime vuosina. ”Nyt amerikkalaisyrityksillä on tuhannen taalan paikka kääntää katseet Eurooppaan, kun valuuttakurssit tukevat yritysostoja”, Holtari pohtii Mandatum Lifen Life Journal-katsauksessa.

Eurooppalaiset pienet ja keskisuuret yhtiöt ovat salkunhoitajan mukaan muutenkin suosittuja yritysostokohteita, sillä ne kasvattavat liiketoimintojaan tyypillisesti erikoistumalla sekä uusien innovaatioiden kautta.

”Lisäksi monille suuremmille yrityksille yritysostot ovat olleet viime vuosina paras tapa kasvaa”, Holtari taustoittaa.

”Kasvuyrityksiä seuraavalle sijoittajalle nämä mahdolliset yritysostokohteet ovat jonkinlaisia kätkettyjä aarteita. Yksi sijoitus voi nousta nopeasti omaan mittaluokkaansa – ja se tekee tämän markkinan seuraamisesta entistä kiinnostavampaa”, pitkään kasvuyrityksiä seurannut Holtari summaa.

EUR-USD-valuuttakurssi-022014

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös