Yritysuutiset

Uponor myy Thaimaan yhtiönsä

Uponor ilmoitti eilen myyvänsä enemmistöosuutensa thaimaalaisesta yhdyskuntatekniikkayhtiöstä.

Uponor Oyj:n tytäryhtiö Uponor Infra Oy on myynyt 65,99 %:n enemmistöosuutensa thaimaalaisesta Wiik & Hoeglund PLC -yhtiöstä. Yhtiö on listattu Thaimaan pörssiin. Ostajana on neljän thaimaalaisen sijoittajan yhteenliittymä.

Osapuolet allekirjoittivat samassa yhteydessä lisenssisopimuksen, jolla Wiik & Hoeglund PLC:lle myönnetään lisenssi Uponor Infran omistaman Weholite-teknologian käyttöön.

Uponorin mukaan osakkeiden myynti ei vaikuta konsernin vuoden 2015 ohjeistukseen, eikä kaupasta aiheudu mainittavaa myyntivoittoa tai –tappiota. Myydyn liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2014 oli 23 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli 210 henkilöä.

Uponor Infra päätti vetäytyä Thaimaan ja sen lähialueiden markkinoilta, koska sen tavoitteena on keskittyä markkinoihin, joissa sillä on vahva asema ja joissa sen on mahdollista saavuttaa yhteistoimintaetuja.

Analyysitalo Inderes näkee Uponorin myynnin positiivisessa valossa.

”Pidämme liikettä järkevä, joskin kokonaisuuden kannalta vähämerkityksellisenä. Wiik & Hoeglund PLC:n käyttökate on ollut viime vuodet noin miljoonan euron tasolla”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes arvioi omistuksesta saatavan kauppahinnan olevan noin 8 miljoonaa euroa.

Analyysitalon suositus Uponorin osakkeelle ”Myy” ja osakkeen tavoitehinta on 14,0 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös