Asunnot ja kiinteistöt

Asuntomarkkinoilla vilkastumisen merkkejä

Maaliskuussa Suomen asuntomarkkinassa tehtiin noin 3 prosenttia enemmän kauppoja kuin viime vuoden vastaavana kuukautena, kertoo Huoneistokeskus.

Markkinoiden kokonaisvolyymi oli Huoneistokeskuksen mukaan hieman yli 5300 asuntokauppaa. Pääkaupunkiseudulla suurinta kasvu oli Vantaalla, jossa viime vuoden maaliskuun kauppamäärä ylitettiin peräti 16 prosentilla. Helsingissä kasvua oli pari prosenttia. Muista suurista kaupungeista Tampere ylsi viime vuoden maaliskuun kauppamääräänsä, kun taas Turussa kasvua oli reilu 8 prosenttia.

”Alueelliset erot kertovat asuntomarkkinoiden paikallisesta luonteesta. Lisäksi asuntomarkkinat elävät sykleissä – ja nyt jo hyvän aikaa on puhuttu nk. ostajan markkinoista. On selvää, että tämäkin sykli tulee jossain vaiheessa päätökseensä ja monin paikoin maaliskuussa nähtiin jo lievää tulpan aukeamista”, toteaa Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki.

Helmikuussa asuntojen keskimääräiset myyntiajat venyivät koko maassa. Maaliskuussa tilanne oli hieman erilainen. Asuntojen keskimääräiset myyntiajat laskivat pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Pääkaupunkiseudulla myyntiajat olivat maaliskuussa 70 vuorokautta, kun ne helmikuussa olivat 66 vuorokautta. Muualla Suomessa keskimääräiset myyntiajat laskivat yhä helmikuun 90 vuorokaudesta maaliskuussa 82 vuorokauteen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös