Yritysuutiset

Nokian HERE:n tuloskasvu hurjaa

Nokia ei kuitenkaan antanut lisävalaistusta HERE-liiketoiminnan mahdollisesta myynnistä.

Nokian HERE-karttaliiketoiminnan liikevaihto kasvoi 25 prosenttia, johtuen etupäässä kasvaneelle myynnille autoteollisuuden asiakkaille. Myös Microsoftin merkitys on kasvanut HERE:n palveluiden lisensoijana.

Lisenssien myynti uusien ajoneuvojen integroituihin navigointijärjestelmiin kasvoi 29 prosenttia verrattuna vuoden 2014 vastaavaan ajanjaksoon, Nokia kertoo osavuosikatsauksessaan.

Tuloskasvu oli vielä reippaampaa. HERE:n ei-IFRS-liikevoitto kasvoi peräti 90 prosenttia verrattuna vuoden 2014 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Markkinoilla on herännyt odotus HERE:n myynnistä. Tähän Nokia ei kuitenkaan antanut lisävalaistusta.

”Jatkaessamme 15.4. julkistettua strategisten vaihtoehtojen arviointia punnitsemme eri vaihtoehtoja ja arvioimme, mikä on parasta Nokian osakkeenomistajille ja HERElle. Olen erittäin tyytyväinen HEREn tulokseen ja uskon vahvasti, että sillä on edessään valoisa tulevaisuus joko Nokian tai uuden omistajan kanssa”, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoo.

Lisäksi Nokia kertoi osavuosikatsauksessaan seuraavaa:

Nokia ilmoitti 15.4.2015 aloittaneensa HERE-liiketoimintansa strategisten vaihtoehtojen, mukaan lukien liiketoiminnan mahdollisen myynnin, arvioinnin. Nokian hallitus uskoo, että nyt on oikea aika arvioida HEREn asemaa suunnitellussa Nokian uudessa liiketoiminnassa. HEREn strategisten vaihtoehtojen arviointi on käynnissä, ja se voi johtaa tai olla johtamatta transaktioon. Lisätietoja HEREstä julkistetaan tarvittaessa.

Kommentoi
Ylös
>